25/10 Smerdiek VR2 – Kapelle VR1

VROUWEN 2 RONDE VERDER NA RUIME ZEGE.

De wedstrijd om de districtbeker van vanavond tegen Kapelle werd met 7 – 1 gewonnen.

De uitslag zou doen vermoeden dat Kapelle is weg gespeeld, maar het tegendeel was het geval. Het begin was voor SMERDIEK wel voortvarend door gelijk al in de 1e minuut te scoren. Het was Elles die het doel wist te vinden. Hierna kreeg Kapelle een overhand met heel veel kansen, maar het was aan de uitmuntende keepende Elizabeth te danken dat er niet werd gescoord. Op een slim genomen vrijetrap moest zij ook het antwoord schuldig blijven. Dit betekende de gelijkmaker van Kapelle. Een minuut later kwam SMERDIEK weer op voorsprong door een doelpunt van Roxanne. Waar Kapelle faalde in de afwerking, was het weer Elles die kort voor het rustsignaal wel het doel wist te vinden. 3-1 Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Kapelle kreeg kansen voor de aansluitingstreffer maar opnieuw was Elizabeth een sta in de weg. In de 73e minuut werd het 4-1 door weer Elles. Het kaarsje ging bij Kapelle nu langzaam uit, maar toch creërden zij nog voldoende mogelijkheden om de stand voor hun dragelijker te maken. Waar Kapelle het naliet om te scoren ging het bij Smerdiek wat makkelijker af en werd uitgelopen naar een eindstand van 7-1 met doelpunten van Roxanne, Elles en Pauline.
Gezien de kans verhouding is de uitslag zeker geflatteerd te noemen. Pas het laatste kwart van de wedstrijd was Smerdiek voetballend sterker.

Derde ronde is een feit en nu afwachten tegen welke tegenstander wordt gelood.