28/10 Veere/Z’landia M’burg VR2 – Smerdiek/SPS VR2

Irma had de toss gewonnen en koos er voor om eerste helft tegen de wind in te spelen. De intentie van het combinatieteam Veere/Zeelandia M'burg VR2 was vanaf eerste minuut duidelijk, door ons gelijk op eigen helft onder druk te zetten, mede gesteund door het windvoordeel. We kregen geen meter ruimte om in ons spel te komen en het was dan ook meer tegenhouden en we kwamen er dan ook maar zeer sporadisch uit om een aanval op te zetten. Op het moment dat we wat meer in de wedstrijd kwamen, viel de 1 – 0. Het niet door-coachen bij het inspelen van een bal in de laatste linie leidde tot balverlies. In eerste instantie werd de inzet nog gestopt/geblokt, maar de terugkomende bal werd daarna alsnog binnen geschoten.

Door deze achterstand moest er wel wat gebeuren en langzaam aan kwamen we beter in de wedstrijd en de laatste 10 minuten hadden we meer initiatief. Desondanks gingen we rusten met een 2 – 1 achterstand. In de 39e minuut scoorde Charlotte op schitterende wijze de gelijkmaker. Vanaf punt zestien nam zij de bal, door Josca breed gelegd, gelijk met binnenkant voet en krulde zij deze langs en over de keepster. Lang konden we niet genieten, want twee minuten later werd het 2 – 1. Gezien het spelbeeld de eerste helft was de voorsprong voor Veere terecht.

De tweede helft was het spelbeeld andersom, doordat wij nu werden gesteund door het windvoordeel. Wij hadden het betere van het spel en we creëerden voldoende mogelijkheden om tot scoren te komen. Veere bleef gevaarlijk in de omschakeling en we moesten tot in de blessuretijd scherp blijven om uitzicht te houden op een goed resultaat, mede omdat we er niet in slaagden om de wedstrijd voortijdig al in het slot te gooien door te scoren.

Het overwicht werd gelukkig omgezet in doelpunten en bij de gelijkmaker van Eva zat het ook nog even mee. Haar afstandschot van zo'n 25 meter belandde op de onderkant van de lat en zou het terug het veld in zijn gekomen, als de keepster daar niet had gestaan, die de bal via haar rug in het doel zag verdwijnen. Zes minuten later kwamen we op schitterende wijze op voorsprong na een zeer mooi opgezette aanval over vele schijven. Elles had hierbij de trekker over kunnen halen maar behield het overzicht en legde de bal breed op de goed vrijgelopen Joëlle die de bal beheerst met binnenkant voet binnen schoot.

Veere ging op zoek naar de gelijk maker, waardoor zij meer ruimte weggaven. Hier werd gebruik gemaakt in de counter, alleen lukte het maar niet om te scoren. De keepster van Veere hield haar team in de wedstrijd. In de blessuretijd was het Claudia die aan alle illusies een eind maakte door de 2 – 4 binnen te schieten. Vanaf de linksbackpositie kon zij met de bal oprukken tot in het strafschopgebied, waar zij met een geplaatste bal in de verre hoek de keepster het nakijken gaf. De scheidsrechter floot hierna gelijk voor het eindsignaal.

Er wacht ons nu een lastige periode met wedstrijden tegen Arnemuiden, de Meeuwen, S.S.V.‘65 en fc Axel.