30/9 Smerdiek – Hansweertse Boys

In de tweede speelronde van de competitie ontving Smerdiek op sportpark Haestinge Hansweertse Boys. De oranjehemden verloren weliswaar in de eerste speelronde met 5-3 van Apollo, maar maakte indruk door in de openingsfase tweemaal toe te slaan. Een rode kaart en een achterstallige conditie zorgden ervoor dat ze het uiteindelijk niet volhielden. Al met al, van een makkelijke middag zou geen sprake zijn.

Ondanks de forse nederlaag van een week eerder heerste bij Smerdiek vertrouwen om de eerste drie punten van het seizoen te gaan behalen. De blauwzwarten startten in dezelfde formatie als een week eerder: Thijs Bahlke (K), Marco Wagner, Jeffrey Oudesluijs ©, Eric van Haaften, Patrick van Houte, Niels Lindhout, Shane Cogels, Jan van Damme, Levi Lindhout, Julien Vermeulen en Sander Vroegop.

In de openingsfase van de wedstrijd probeerde Smerdiek het spel te maken, maar slaagde het er vooralsnog niet in om grote kansen te creëren. Toch werd er gescoord, en hoe! Vanaf een meter of 20 besloot Niels Lindhout met zijn chocoladebeen uit te halen en schoot de bal hard in de linkerbovenhoek. Smerdiek kon slechts een aantal minuten genieten van de voorsprong, want na een dubieuze buitenspelsituatie kon Atilla Cavus van dichtbij doelman Thijs Bahlke passeren.

Na deze tegenvaller ging Smerdiek opnieuw op zoek naar een voorsprong en deze vond het in de 31e minuut. Na een lange bal van doelman Bahlke en een dubbel driehoekje tussen Levi Lindhout, Julien Vermeulen en Sander Vroegop, vond laatstgenoemde het net via een knappe kopbal. Wederom hield Smerdiek de voorsprong niet lang vol. In de 40e minuut kwam Hansweertse Boys weer langszij via een penalty van Steven Fitch, nadat volgens de scheidsrechter Jan van Damme hands had gemaakt in het zestienmetergebied. Echter, lag van Damme op de grond toen de bal tegen hem aan werd geschoten, dus een erg discutabele beslissing van de leidsman.

Op slag van rust ontving Atilla Cavus een rode kaart voor natrappen richting Levi Lindhout, die de dader een actie eerder reglementair van de bal zette. Hansweertse Boys moest met 10 man verder. Er werd gerust met een gelijke stand van 2-2.

In de tweede helft hanteerde Smerdiek de eerste 20 minuten een hoger tempo en dat resulteerde al gauw in een nieuw doelpunt van Sander Vroegop. Nog geen 5 minuten later kopte Shane Cogels vanuit een corner het vierde doelpunt voor Smerdiek binnen: 4-2. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Echter, vergat Smerdiek na deze doelpunten de wedstrijd uit te voetballen en kreeg het zelfs nog een doelpunt tegen. Door tweemaal slap ingrijpen in verdedigende situaties van Smerdiek kon Steven Fitch vanaf een meter of twintig zijn tweede van de middag fraai binnen schieten.

Dit was het sein voor Smerdiek om nog een keer aan te zetten en de wedstrijd definitief over de streep te trekken. Ondertussen was Dennis Moerland bij Smerdiek ingevallen om de voorhoede te versterken ten faveure van Jan van Damme. Een aantal minuten na zijn invalbeurt zette hij Sander Vroegop voor het doel, die zijn derde van de middag maakte. Even later kon Moerland zijn sterke invalbeurt bekronen met een doelpunt na een strakke voorzet vanaf de zijkant. Vlak voor tijd zou hij na het slecht verwerken van een voorzet zijn tweede doelpunt maken a la Marco van Basten!

Smerdiek wist deze wedstrijd te winnen zonder echt goed te spelen. In de fases die er toe deden was Smerdiek scherp, maar verder was het spel wat mat. Wat vooral opvalt is het hoge aantal tegendoelpunten na twee competitiewedstrijden. Wil Smerdiek bij de bovenste ploegen meedoen moeten ze de komende weken tegendoelpunten zien te beperken.

In de volgende speelronde komt Apollo ’69 op bezoek dat deze speelronde met 3-3 gelijk speelde tegen Waarde. Vorig seizoen werden beide wedstrijden tegen de blauwwitten gewonnen, dus zij zullen gebrand zijn op revanche. Gezien het verloop van vorig seizoen is dit een directe concurrent in strijd om de bovenste plekken. Smerdiek weet wat het te doen staat: de 3 punten op sportpark Haestinge houden.