7/10 BSC JO7-SMD JO7

De blauw-zwarte colonne reisde in verband met de afgesloten Thoolse brug via een omweg naar Roosendaal. Net als vorige week was er ook vandaag geen zonnetje aan de lucht te bekennen. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat dit niet bepaald een “1-2 tje” ging worden voor Smerdiek. BSC drong in het begin al snel aan op een openingstreffer. Goed verdedigingswerk van onder meer Eky, Ferry en Rens voorkwam echter dat het zover kwam. Ook nieuwkomer Daniël verhinderde in die openingsminuten dat BSC het net vond.

Nadat Smerdiek terug in balbezit kwam, scoorde Eky de eerste voor Smerdiek. Vervolgens was het echter weer BSC dat aandrong op een gelijkmaker. Kim miste helaas nog een mooie kans vanuit een counter. Ferry bracht vervolgens Smerdiek vervolgens op 0-2 voorsprong. Toen was het de beurt aan de thuisploeg. Binnen enkele minuten zag BSC kans de achterstand volledig weg te werken. Ferry zette vervolgens Smerdiek toch weer op een voorsprong. BSC liet het er echter niet bij zitten en trok enkele minuten later de stand weer gelijk tot 3-3. BSC was duidelijk niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Mede door goed verdedigingswerk van Deylano en nieuwkomer Jericho wist de thuisploeg echter halve kansen niet te verzilveren. Goalgetter Ferry maakte vervolgens tot tweemaal gebruik van de ruimte die BSC prijsgaf. Met een stand van 3-5 gingen de spelers aan de limonade.

Wie dacht dat het nu wel gelopen race was voor de bezoekende ploeg, kwam bedrogen uit. BSC schoot vlammend uit de startblokken en scoorde meteen de aansluitingstreffer (4-5). Vervolgens wist Deylano vanuit een counter helaas net niet te scoren. Enkele minuten zag Ferry kans de voorsprong toch weer te verruimen tot twee goals en bracht de stand op 4-6. Rens voorkwam vervolgens een tegentreffer en scoorde kort hierop ook de 4-7. BSC was ook op dit moment nog niet plan de handdoek te gooien en scoorde binnen enkele minuten de 5-7. Ferry bracht de voorsprong vervolgens terug tot drie en scoorde de 5-8.
Voor BSC was dit hét moment om een slotoffensief in te zetten. In enkele ogenblikken dichtte de thuisploeg het gat tot 7-8. Mede door goed verdedigingswerk van Quinten, Ruben en Kim werd erger voorkomen. Smerdiek wist goed om te gaan met de ruimte die de thuisploeg prijsgaf. Ferry wist vervolgens twee aanvallen op rij te verzilveren en bracht de stand eerst op 7-9 en vervolgens op 10-7. Uit een aanval die op het eerste zicht op niets leek te gaan uitlopen, scoorde Jericho en tekende voor 7-11. De thuisploeg scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd. De drie punten gingen mee terug naar Smerdiek. Eindstand: 8-11.

Gemaakt door: Mario Potappel