7/10 IJzendijke VR2 – Smerdiek VR2

Wedstrijdverslag van Smerdiek VR2 van afgelopen weekend.

IJZENDIJKE – SMERDIEK: 2 – 2

Opstelling:
Elizabeth van den Berge Josca Jansen Eva Potappel Charlotte Vermeulen Sarina Theunissen Michelle Van de Belt Irma Hage Roxanne van Iwaarden – Smits Pauline Van 't Hof Elles van den Berge Joelle Van de Belt

Wissels:
Nathalie Bijl

Irma had de toss gewonnen en had gekozen voor wind tegen. De eerste 20 minuten had Smerdiek hier moeite mee. Vooral om de bal goed rond te kunnen spelen. Daarnaast waren onze meiden nog niet scherp genoeg in de omschakeling bij balverlies. Dit werd tot twee keer toe genadeloos afgestraft. Ook keepster Elizabeth had geen antwoord op beide inzetten. De eerste keer werd ze geklopt door een afstand schot, waarbij de bal werd gedragen door de wind en via de onderkant van de lat binnen ging. Bij de tweede treffer werd ze geklopt in een 1 tegen 1 duel. Smerdiek moest vervolgens wel komen en in de 35e minuut kwam de spanning terug in de wedstrijd. Joëlle profiteerde van een misverstand tussen de uitkomende keepster en laatste dame van IJzendijke die naar elkaar keken. Joëlle tikte de bal weg om deze van vanaf bijna de achterlijn met rechts in het linker zijnet te schieten. De keepster kwam in botsing met haar medespeelster en dit ging zo hard dat zij onwel was geworden en even het bewust zijn had verloren. Zij kon niet verder en moest per brandcard van het veld worden gedragen om per ambulance te worden afgevoerd. Daar werd de diagnose lichte hersenschudding vastgesteld.
Namens alle speelsters en begeleiding van Smerdiek/SPS VR2 wensen we haar veel beterschap toe en een voorspoedig herstel.
Na zo'n 12 minuten oponthoud werd er verder gespeeld, maar bleeft het 2-1 tot de rust.

De tweede helft was het eenrichtingsverkeer Keepster Elizabeth heeft hoofdzakelijk kou staan lijden. Ondanks het vele balbezit leidde dit nog niet echt tot veel kansen. In het doel stond nu een speelster, die zeer goed meedeed in haar strafschopgebied met goed uitkomen op hoge voorzetten. Elles was dichtbij de gelijkmaker, maar zij raakte de bal net niet goed genoeg en zag deze verdwijnen langs de verkeerde kant van de paal. Hoe meer de wedstrijd naar het einde ging, des te meer risico Smerdiek moest nemen. IJzendijke kwam er dan ook paar keer gevaarlijk uit, maar Elizabeth was nog scherp en hield Smerdiek in de race. In de extra tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Elles zag dat de keepster uitstapte richting de inkomende Josca, waardoor zij de bal beheerst in de korte hoek plaatste.

Konden de speelsters met begeleiding tenminste met een goed gevoel richting Smerdiek met onderweg nog een bezoekje aan de Mac Donalds.