80 Jaar SV Smerdiek deel 12

In het kader van het tachtig jarig jubileum opnieuw een terugblik op de historie van de club. In deel 12 gaat het over de reis naar Spanje van de A1 in 1983.

In de zomer 1983 ondernam Smerdiek A1 iets niets: op trainingskamp naar het buitenland! Via Eurosportring werd er een 10-daagse busreis geboekt naar het Spaanse Tossa de Mar. Men verbleef in hotel Miditerrano, een wat gedateerd en eenvoudig onderkomen. 

Naast zonnen op het strand, pimpelen op het terras van het hotel en uitgaan in Tossa de Mar of Calella, werd er zeker op gevoetbald. Twee wedstrijden stonden op het programma tegen plaatselijke clubs. In één van deze wedstrijden, die pas om 22:00 uur begon, liep Peter Franke een gebroken neus in op. Dit nadat hij een elleboogstoot kreeg van een Spaanse tegenstander. 


achter v.l.n.r. coach Cees Stoutjesdijk, Peter o.d. Brouw, Ab Poot, Peter Janse, Marc Bout, Guino Pelgrim, Robert van Splunter, Piet de Beeld, Martin van Houdt, Addy Stoutjesdijk Hzn., Addy de Jonge
voor v.l.n.r. Sjaak Kwaak, Marc Hogendoorn, Peter Franke, Frans Ista, Noud Hogendoorn, Remie Lindhout, Peter Paauwe


achter v.l.n.r. buschauffeur Toon, Cees Stoutjesdijk, Marc Bout, Peter Janse, Guino Pelgrim, Addy de Jonge, Martin van Houdt, Ab Poot
midden v.l.n.r. Peter Paauwe, Noud Hogendoorn, Marc Hogendoorn, Piet de Beeld, Peter Franke (met gebroken neus), Robert van Splunter, Addy Stoutjesdijk Hzn., Sjaak Kwaak

voor v.l.n.r. Remie Lindhout, Frans Ista, Chris van Hemert, Rien Vroegop, Huib Knulst, Peter o.d. Brouw

Verder werd er regelmatig volleybal gespeeld op het stand en werd door middel van wandelingen de omgeving verkend. Een anekdote in dit verband is dat coach Cees Stoutjesdijk de afstanden niet helemaal goed inschatte. Wandelingen van twee kilometer bleken echter negen kilometer te zijn.

Ook werd er een bezoek gebracht aan de stad Barcelona. Daarbij werd het stadion Nou Camp van FC Barcelona ook aangedaan.


Begeleiders Cees Stoutjesdijk, Rien Vroegop en Chris van Hemert in Barcelona