Alliance JO9 – Smerdiek JO9-1

Onder een mooi zonnetje ging Smerdiek sterk van start tegen het Brabantse Alliance. Rood-zwart had het al direct vanaf de aftrap moeilijk tegen de bezoekers.

Nadat Ferry eerst nog naast schoot en een hard schot van Rens over de lat vloog, was Deylano na een uitstekende combi wél trefzeker (0-1). Toch kreeg Alliance hierna ook kansjes. Eerst ging een schot van de thuisploeg nog naast en enkele minuten later moest Binck ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen. Smerdiek speelde de eerste helft met Ruben als laatste man, Rens was voorstopper en mid-mid in één en de driemans voorhoede werd gevormd door Deylano, Ferry en Noah. Alliance had veel moeite met de aanvalsgolven van Smerdiek en het was onvermijdelijk dat Smerdiek de voorsprong verder uitbreidde. Een mooi doelpunt van Noah (binnenkant paal) zette Smerdiek op een 0-2 voorsprong en na een prima assist door Rens volgde de 0-3 van Ferry’s voet. Nadat Deylano nog een keer op de paal schoot en vervolgens enkele minuten later maar nipt naast, bepaalde Ferry de ruststand (na een fout van de thuiskeeper) op 0-4.

In de rust kwam er een voorstel vanuit de groep om Binck de tweede helft te laten voetballen. Rens trok de keepershandschoenen aan. In de eerste momenten van de tweede helft leek Alliance nog even staande te houden, maar het bleek van korte duur. Een harde pegel van Ferry maakte een einde aan het laatste sprankje hoop bij Alliance (0-5). Met een hattrick ‘in the pocket’ tekende onze goalgetter ook voor de 0-6. Middenvelder Binck deed ook verwoede pogingen een treffer achter zijn naam te zetten. Dat lukte aanvankelijk niet. Hij had de 0-7 op de slof, maar door een prima redding van de keeper ging die eer aan hem voorbij. Vervolgens volgde er nog een eigen doelpunt door de thuisploeg. Eerst dacht het publiek zeker te zien dat Deylano de corner van Noah de beslissende wending gaf, maar die gaf na de wedstrijd aan dat hij het doelpunt niet kon opeisen. Een verdediger van Alliance was de onfortuinlijke afmaker geweest. Na een mooie combi met Ferry ging een schot van Deylano helaas net naast. Binck was de maker van de 0-8 door Smerdiek. In de slotminuten trachtte Alliance nog alles op alles te zetten om een eretreffer op te eisen. Het mocht helaas niet zo zijn. Mede door prima interventies van Ruben, die een uitstekende wedstrijd speelde, kon ook gelegenheidskeeper Rens het doel schoonhouden. De eindstand werd bepaald door Ferry’s vijfde treffer van de wedstrijd (0-9).

Eindstand: 0-9