Bekerindeling smerdiek 1

Volgens de huidige planning van de KNVB wordt in de weekenden van 29 augustus t/m 12 september de poulefase van het bekertoernooi afgewerkt. De winnaar van de poule plaatst zich vervolgens voor de knock-outfase verder in het seizoen.

De poule van Smerdiek 1 bestaat verder uit:
Boeimeer 1
Internos 1
WHS 1

BSV Boeimeer 1 komt uit Breda en is dit seizoen ingedeeld in de 4e klasse C zaterdag. Vorig seizoen bij het stopzetten van de competitie stonden de de blauw-witten op de derde plaats. 

Internos 1 uit Etten-Leur stond bij aanvang van de coronabreak in dezelfde klasse fier bovenaan, met meer dan tien punten voorsprong op de naaste achtervolgers VVC’68 1 en Boeimeer 1. De corona gooide derhalve het kampioenschap in het water. In het verleden was onze hoofdtrainer Marc de Weerd als oefenmeester actief bij het zondag-standaardteam van Internos, dat in 2018 is opgeheven.

Buurman WHS 1 uit Sint-Annaland is natuurlijk geen onbekende van Smerdiek. De afgelopen seizoenen schommelden de Stallanders tussen de subtop en de middenmoot van de 3e klasse B zaterdag. Dit voorjaar bezetten ze de negende positie. O.a. door de terugkeer van Arvin de Witte van Halsteren zondag zijn de groen-witten wel flink versterkt.

Op het eerste gezicht is het een pittige poule voor Smerdiek, waarbij het een serieuze uitdaging wordt om de tweede ronde te bereiken. Maar wel een mooie krachtmeting voor het versterkte Smerdiek met het oog op de competitie.