Cadzand – Smerdiek

Smerdiek speelt ondanks ruime voorsprong gelijk in Cadzand

Na vorige week het periodekampioenschap uitgebreid gevierd te hebben, stond deze week de verre uitwedstrijd tegen Cadzand op het programma. Smerdiek dat het seizoen rustig kan uitspelen en de komende wedstrijden kan gebruiken als voorbereiding op de nacompetitie is op papier te sterk voor Cadzand dat onderaan de ranglijst bungelt.

Eenmaal aangekomen na een reis van anderhalf uur bleek dat het slechte veld misschien wel de grootste tegenstander van Smerdiek zou kunnen zijn. Bij afwezigheid van Jan van Damme (vakantie), Marco Wagner (geschorst) en Andreas Vroegop mochten Aaron van den Hoek en Eduward de Rijke in de basis startten. Verder speelde Smerdiek met de gebruikelijke namen:

Thijs Bahlke

Shane Cogels                     Eric van Haaften                              Jeffrey Oudesluijs (C)           Eduward de Rijke

Julien Vermeulen

Niels Lindhout                                                                                                                                Aaron van den Hoek

Levi Lindhout

Sander Vroegop                              Dennis Moerland

In de openingsfase van de wedstrijd probeerde Smerdiek te combineren, maar dit bleek erg lastig door het slechte veld. Daarnaast was wel duidelijk dat de druk van de ketel was, want het tempo lag veel te laag. Cadzand kon eigenlijk moeiteloos mee met Smerdiek en was dichter bij een doelpunt dan Smerdiek.

Na een kwartier gespeeld te hebben voerde Smerdiek het tempo op en probeerde het via de flanken er door te komen wat tot een aantal kansjes leidde, maar nog geen doelpunten. In de 26e minuut werd het dan toch 0-1 voor Smerdiek. Niels Lindhout mocht vanaf rechts aanleggen voor een afdraaiende vrije trap die door Shane Cogels bij de tweede paal knap werd binnen gekopt.

Na de 0-1 probeerde Smerdiek door te drukken en de tweede goal van de middag te maken, maar deze bleef uit. Er waren wel mogelijkheden op een doelpunt, maar de echte scherpte ontbrak vandaag.

Toch werd er gerust met een 0-2 tussenstand. Niels Lindhout mocht opnieuw aanleggen voor een vrije trap, nu aan de linkerkant van het veld. Ook deze vrije trap werd ingedraaid en via een scrimmage waarbij meerdere spelers de bal toucheerden belandde de bal in het doel. Volgens de spelers was het Sander Vroegop die de bal het laatste zetje gaf.

In de rust heerste er gematigde tevredenheid, omdat er ondanks het mindere spel wel een voorsprong op het scorebord stond. Na rust was het enkel nog een derde goal maken en de wedstrijd zou beslist zijn.

Na rust probeerde Smerdiek het tempo te verhogen en kon Cadzand het af en toe niet meer bijbenen. Het was dan ook wachten op de 0-3, maar die bleef lang op zich wachten. Mede door het partijdig vlaggen van de grensrechter van Cadzand slaagde Smerdiek er niet in om te scoren.

Uiteindelijk slaagde Levi Lindhout erin om op schitterende wijze de derde goal voor Smerdiek te maken. Na een solo van Dennis Moerland schoot Lindhout de bal onhoudbaar in de winkelhaak. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar hier had Smerdiek buiten Cadzand gerekend.

Warempel viel er laat in de wedstrijd een vrije trap van Cadzand goed, waarbij de verdediging van Smerdiek mistastte en een Cadzand-speler van dichtbij kon binnentikken: 1-3. Nog geen twee minuten later stond er al 2-3 op het scorebord. Smerdiek werkte de bal niet goed weg en wederom kon een Cadzand-speler vrij op doel vuren. Smerdiek probeerde de organisatie, die na een aantal wissels niet goed stond weer om te zetten, maar slaagde er niet in om de voorsprong te behouden. Bij een afgeslagen corner werd er door Smerdiek op buitenspel gespeeld, maar had men geen oog voor de lopende man vanuit de tweede lijn. Die kon de bal vrij voorzetten over doelman Bahlke, waarna het voor een Cadzand-speler een ‘eitje’ was om de bal in het lege doel te koppen: 3-3. Direct na de aftrap vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en floot af.

Smerdiek heeft zich in de laatste tien minuten de kaas van het brood laten eten en mag zich schamen voor het weggeven van zo een ruime voorsprong. Lang hebben de mannen van trainer Johan Sulkers niet om bij de pakken neer te zitten, want volgende week zaterdag ontvangen ze Apollo ’69 op sportpark Haestinge. De heenwedstrijd was wellicht de beste wedstrijd van het wisselvallige seizoen en werd met 0-2 gewonnen door de blauwzwarten. Apollo ’69 bezet op dit moment de 4e plaats (Smerdiek staat 5e) en wil Smerdiek nog bij de top-4 eindigen zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Wel zal er dan uit een ander vaatje getapt moeten worden dan in de slotfase van de laatste wedstrijd.