Competities B-categorie geschrapt

De KNVB heeft bekend gemaakt geen mogelijkheden meer te zien om de afgebroken competities uit de B-categorie te hervatten en nog af te maken. Bij Smerdiek spelen alle senioren- en jeugdteams, op Smerdiek 1 na, in de B-categorie.

Voor de A-categorie, waaronder Smerdiek 1 valt, liggen er nog scenario’s op tafel waarin de competitie van het huidige seizoen een vervolg krijgt. De deadlines hiervoor verschillen. De KNVB publiceert woensdag 3 februari een routekaart met alle deadlines en mogelijkheden voor alle competities.

De KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup. Dit gebeurt in elk geval voor de teams in de B-categorie veld, zaal en pupillen.

Hier komt de A-categorie bij als deze competities ook niet meer op tijd kunnen worden hervat vanwege de coronamaatregelen. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn uiteraard ook afhankelijk van deze beperkingen.

De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Vanaf medio februari start de KNVB voor de A-categorie een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. Teams in de B-categorie doen standaard mee tenzij men zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.