Competitie-indeling Smerdiek 1

De samenstelling van de 4e klasse B, waarin Smerdiek 1 actief is , is door de KNVB ten opzichte van vorig seizoen ingrijpend gewijzigd. Zo zijn er nu veertien teams in plaats van twaalf. En ook de sterkte van de klasse is flink toegenomen. 

Allereerst zijn de vierdeklassers uit Schouwen-Duiveland erbij gekomen en veel ploegen uit Zuid-Beveland zijn ingedeeld in de 4e klasse A, op Rillandia, Kruiningen en Waarde na. Ook maken er nu vier Brabantse teams deel uit van de competitiepoule en dit zijn zeker niet de minste.

Steenbergen en Welberg zijn overgestapt van de zondag naar de zaterdag. En zeker Steenbergen heeft de ambitie om snel op te klimmen in het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen eindigden zij nog in de middenmoot van de 3e klasse C zondag, qua niveau vergelijkbaar met de 2e klasse op zaterdag. Ook VVC’68 en Vrederust hebben ambities, want beide Halsterse ploegen hebben zich behoorlijk versterkt deze zomer.

De top drie van de 4e klasse B van vorig seizoen (SPS, Smerdiek, Kruiningen) is gebleven, maar daar worden clubs aan toegevoegd die vorig seizoen tot de coronabreak meededen om de prijzen in hun poule: SKNWK, VVC’68, Welberg en FC de Westhoek. En daar komen dus ook het sterke Steenbergen en het versterkte Vrederust nog bij.

team plaats vorig seizoen
Brouwershaven 1 Brouwershaven 8e in 4e klasse A zaterdag
Kruiningen 1 Kruiningen 3e in 4e klasse B zaterdag
Rillandia 1 Rilland-Bath 7e in 4e klasse B zaterdag
SKNWK 1 Nieuwerkerk 3e in 4e klasse A zaterdag
Smerdiek 1 Sint-Maartensdijk 2e in 4e klasse B zaterdag
SPS 1 Poortvliet 1e in 4e klasse B zaterdag
Stavenisse 1 Stavenisse 11e in 4e klasse B zaterdag
Steenbergen 1 Steenbergen 7e in 3e klasse A zondag
Vrederust 1 Halsteren 6e in 4e klasse C zaterdag
VVC’68 1 Halsteren 2e in 4e klasse C zaterdag
Waarde 1 Waarde 9e in 4e klasse B zaterdag
Welberg 1 Welberg 5e in 5e klasse A zondag
FC de Westhoek 1 Burgh-Haamstede 4e in 4e klasse A zaterdag
WIK’57 1 Kerkwerve 6e in 4e klasse A zaterdag