23/9 Halsteren 1 – Smerdiek 1

De eerste speelronde stond er meteen een lastige uitwedstrijd op het programma voor Smerdiek, namelijk het sterk gerenoveerde Halsteren. Halsteren heeft de afgelopen transferperiode niet stil gezeten en heeft meerdere voetballers vanuit de hoofd-, eerste en tweede klasse naar sportpark De Beek gehaald om de zaterdagtak te versterken. Door deze versterkingen wordt Halsteren genoemd als titelkandidaat nummer één.

Smerdiek heeft onder nieuwe trainer Bram Kot een goede voorbereiding gedraaid, waarin hard gewerkt is om de nieuwe speelwijze onder de knie te krijgen. Natuurlijk, het implementeren van een nieuw systeem kost veel tijd, maar ondanks dit gegeven heeft Smerdiek een aantal goede wedstrijden op de mat gelegd. Mede hierdoor werd er door zowel de staf als spelers uitgekeken naar de seizoenstart. De selectie is in vergelijking met vorig seizoen nagenoeg hetzelfde gebleven. De basiself van Smerdiek voor de wedstrijd tegen Halsteren bestond uit: Thijs Bahlke (K), Marco Wagner, Jeffrey Oudesluijs ©, Eric van Haaften, Patrick van Houte, Niels Lindhout, Shane Cogels, Jan van Damme, Levi Lindhout, Julien Vermeulen en Sander Vroegop.

Het begin van de wedstrijd verliep voor Smerdiek desastreus. Na 10 minuten keken de blauw-zwarten al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Mike de Nijs en Ad van Meel. Het eerste doelpunt van Halsteren viel na het niet goed verwerken van een onderschepte bal, waarna de bal teruggetrokken werd naar de penaltystip en het een koud kunstje was om de bal binnen te schieten. Het tweede doelpunt van Halsteren kwam voort uit een strafschop die feilloos werd benut door de aanvoerder van de geel-zwarten.

Na deze tegenslagen voetbalde Smerdiek goed mee met Halsteren dat vroeg druk probeerde te zoeken. Een aantal maal voetbalde Smerdiek zich hier goed onderuit, maar was de laatste of voorlaatste pass onnauwkeurig, waardoor er geen echt gevaar werd gecreëerd. In de 40e minuut viel de 3-0 na een counter uit het boekje van Halsteren. De bal werd op eigen helft onderschept en na een een-twee en individuele actie werd de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied met enig geluk binnen geschoten door Marwan Achabar.

Toch viel er voor Smerdiek nog wat te juichen voor rust. Na een niet goed verwerkte voorzet door zowel de verdedigers als keeper van Halsteren viel de bal pardoes voor de voeten van Levi Lindhout die de bal van dichtbij kon binnen schieten: ruststand 3-1.

Ook het eerste kwartier van de tweede helft kon Smerdiek nog aardig mee met Halsteren. In de 60e minuut scoorde Roy van Gils de 4-1 voor Halsteren, waarmee de wedstrijd gespeeld leek. Toch kwam enkele minuten later de spanning terug. Na een mooie aanval van Smerdiek schoot de uitstekend spelende Levi Lindhout in eerste instantie nog op de keeper, maar scoorde hij alsnog knap via de rebound: 4-2. Na dit doelpunt schakelde Halsteren een tandje bij en profiteerde het van de groter wordende ruimtes op het veld. Tien minuten later scoorde Halsteren vanuit buitenspelpositie, dat niet werd waargenomen door zowel de grensrechter als scheidsrechter: 5-2. Dit betekende de nekslag voor Smerdiek, waar de wisselspelers Frenk van den Hoek, Leroy Pors en Kees Hage nog ongeveer 20 minuten speeltijd kregen. Halsteren scoorde nog twee keer, waarbij de 6-2 bijzonder fraai was na een solo van de spits die zijn collega voor een leeg doel zette. De 7-2 viel na een falende buitenspelval van Smerdiek.

Zoals de uitslag doet vermoeden, werd Smerdiek van het veld geveegd, maar dit was absoluut niet het geval. In grote delen van de wedstrijd was Smerdiek zeker niet minder dan Halsteren. De individuele klasse bij een aantal spelers van Halsteren gaven de doorslag. De uiteindelijke uitslag is dan ook enigszins geflatteerd. Het spel van Smerdiek geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden, waaruit zal blijken of Smerdiek dit jaar bovenin mee kan draaien in de Vierde Klasse B. De volgende speelronde zal Smerdiek thuis aantreden tegen Hansweertse Boys.