Historie Apollo’69 1 – Smerdiek 1

In ’s Gravenpolder hervat Smerdiek 1 zaterdag a.s. de competitie tegen koploper Apollo’69 1.                                                                   

Na een vrij weekend wordt de competitie weer hervat. Smerdiek vervolgt haar weg in de tweede periode, waarin het nog ongeslagen is. Twee keer werd er gewonnen, dus Smerdiek is goed begonnen aan de tweede fase van de competitie. Ondanks dat het kampioenschap met tien punten achterstand op de koploper een utopie lijkt, is het veroveren van een periodetitel nog steeds een reëel doel.

De tegenstander van zaterdag is een goede graadmeter om te testen of Smerdiek in deze fase ook is opgewassen tegen de echte hoogvliegers. Apollo’69 is immers gedeeld koploper en veroverde de eerste periodetitel. Men heeft hetzelfde aantal punten als SPS, maar is qua doelsaldo beter (37 voor en maar tien tegen). De blauw-witten hebben bovendien veel spelers met scorend vermogen in huis. De ploeg van oefenmeester Rohan de Geus is verder een mengeling van routiniers, twintigers en jonge talenten. Een sterke opponent dus.

In het verleden troffen beide ploegen elkaar slechts drie keer eerder in competitieverband in ’s Gravenpolder. Eén keer won Smerdiek, twee keer werd het een gelijkspel.

31/01/1981  1-1  Ko Stoutjesdijk 
06/02/1982  0-0  – 
28/02/1998  1-3  Jordy Hage, Gert-Jan van Ham, Jacky o.d. Brouw