Historie Cadzand 1 – Smerdiek 1

Na twee thuiswedstrijden mag Smerdiek 1 komende zaterdag weer eens op verplaatsing. De bestemming luidt: het Zeeuws-Vlaamse Cadzand 1.

Smerdiek 1 heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan door Apollo'69 1 op "Haestinge" met 2-1 te kloppen. Daardoor blijft Smerdiek 1 zicht houden op de bovenste plaatsen en is het ook in de eerste periode nog niet helemaal uitgeschakeld.

Komende zaterdag moeten er opnieuw drie punten aan het totaal worden toegevoegd, want Smerdiek treft het nog puntloze Cadzand 1. Tot nu toe incasseerde Cadzand alleen maar ruime nederlagen. Net als vorig seizoen lijkt Cadand één van de voornaamste kandidaten voor de rode lantaarn. Met minder dan de volle buit mogen de blauw-zwarten dus geen genoegen nemen.

In het verleden stond dit affiche slechts twee keer eerder op het programma. Zo werd er vorig seizoen werd er met 3-3 gelijkgespeeld.

De andere editie was een memorabele. In 2002 stond Smerdiek 1 in de nacompetitie op het punt om te promoveren naar de derde klasse. Bij een goed resultaat tegen Cadzand was promotie een feit. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Smerdiek, want het leidde bij rust al met 0-2. Na de thee echter zakte de ploeg van toenmalig trainer Pim Potappel als een plumpudding in elkaar. Resultaat: 5-2 verlies en weg promotie!!

1-6-2002 5–2 Souliman El Bouzzaui, Eric van Haaften (nacompetitie)
22-4-2017 3–3 Sander Vroegop, Levi Lindhout, Shane Cogels
 
Fragment van 1 juni 2002
Gert-Jan van Ham duelleert met een speler van Cadzand. Eric van Haaften kijkt toe.