Historie DwO’15 1 – Smerdiek 1

Deze rubriek heet historie, maar hiervan is komend weekend geen sprake. Smerdiek 1 neemt het dan op tegen een onbekende opponent: kampioenskandidaat DwO'15 1.

Er is dus geen historie tussen DwO'15 en Smerdiek. En de reden hiervoor is dat deze club nog maar aan het tweede seizoen bezig is. DwO'15 komt voort uit een fusie tussen de verenigingen SVD uit Driewegen en Volharding uit Ovezande. In het seizoen 2016/2017 speelde de fusieclub in de vierde klasse A, waarin het op de tiende plaats eindigde. Voor dit seizoen zijn de verwachtingen hoger gespannen, want het team van trainer Marvin Paauwe werd deze zomer behoorlijk versterkt met spelers van Kapelle, Nieuwdorp, Goes en JVOZ. Meedoen om de prijzen is daarom het doel. En tot op heden doen de rood-wit-blauwen het naar behoren. Achter het ijzersterke Halsteren 1 bezet het de tweede plaats.

Smerdiek volgt op de ranglijst op de derde plek, met één punt achterstand op DwO'15. De uitslag van de onderlinge ontmoeting is dus van belang. Bij winst van Smerdiek nemen de blauw-zwarten de tweede plaats over. Maar als Smerdiek verliest, dan loopt DwO'15 uit naar vier punten en is Smerdiek ook voor de tweede periodetitel uitgevoetbald.

Afgelopen weekend deed Smerdiek al uitstekende zaken door concurrent SPS met 2-0 te kloppen, waardoor Smerdiek de buren voorlopig in stand van zich af heeft geschut. Kortom, het team van Bram Kot kan met vertrouwen afreizen naar Ovezande.