Historie Hansw. Boys 1 – Smerdiek 1

De 15e competitiewedstrijd staat voor Smerdiek 1 voor de deur. Op Zuid-Beveland is Hansweertse Boys 1 de opponent.

Vorig weekend was er wegens sneeuwval geen competitievoetbal voor Smerdiek 1. In de 4e klasse B gingen slechts twee wedstrijden wel door. Van belang voor Smerdiek was de winst van WIK’57, zodat de ploeg uit Kerkwerve in de tweede periode nog steeds een concurrent is.

Verder valt er weinig voor te beschouwen. Smerdiek moet de resterende drie wedstrijden in deze periode winnen en dan is deelname aan de nacompetitie zeker gesteld. En tegen Hansweertse Boys moet dit toch zeker kunnen, gezien de lage klassering van “Hanswest” op de ranglijst.

Het team van trainer Piet Gabriëls bezet de elfde plaats, met slechts tien punten. Ten opzichte van de eerste periode kennen de oranje-witten echter wel een opmars. In de eerste periode eindigde men finaal onderaan eindigde met nul punten, maar in de laatste zes wedstrijden werden er zowaar tien punten veroverd. Kortom, van onderschatting mag bij Smerdiek geen sprake zijn.

Daar Hansweertse Boys tot vorig seizoen een zondagclub was, is er nauwelijks een historie tussen beide vereniging. Alleen in de vorige jaargang was er dus een onderlinge competitieontmoeting in Hansweert, welke met 3-1 voor de thuisploeg werd gewonnen.

Afgelopen september werd de heenwedstrijd op “Haestinge” gespeeld. Smerdiek was toen met 5-1 te sterk.