Historie Hansweertse Boys 1 – Smerdiek 1

Komend weekend wacht de derde wedstrijd van de derde periode. Smerdiek 1 ontmoet dan in Zuid-Beveland Hansweerste Boys 1.

Het was voor Smerdiek 1 een zaterdag om snel te vergeten. In de uitwedstrijd bij Vrederust 1 gingen de blauw-zwarten met maar liefst 3-0 de bietenbrug op. Smerdiek verspeelde zodoende, mede door arbitrale dwalingen, zeer dure punten. Immers, door de nederlaag zijn de kansen op het veroveren van de derde periode flink geslonken. En in de reguliere ranglijst is men gezakt naar de vijfde plek, die zeker geen toegang verschaft tot de nacompetitie. Smerdiek zal de komende weken dus aan de bak moeten om de seizoensdoelstelling te behalen.

In de uitwedstrijd bij Hansweertse Boys 1 moet Smerdiek komend weekend de achtervolging gaan inzetten. Hansweertse Boys bivakkeert in de middenmoot, om precies te zijn op stek acht. Echter, de ploeg moet zeker niet worden onderschat, want het heeft meer punten dan bijvoorbeeld Vrederust. Maar eerder dit seizoen heeft Smerdiek wel aangetoond dat het zeker kan winnen van "Hanswest", want in de smalstad werd het 7-3 voor Smerdiek.

Omdat Hansweertse Boys tot een paar jaar geleden altijd een zondagclub is geweest, is er nauwelijks competitiehistorie tussen de opponenten. Slechts twee keer ontmoetten beide elkaar in Hansweert, waarvan elk een editie won.

17-10-2015 3–1 Dennis Moerland
18-2-2017 1–5 Levi Lindhout, Jan van Damme, Niels Lindhout 2x, Aaron v.d. Hoek