Historie Kwadendamme 1 – Smerdiek 1

Donderdagavond speelt Smerdiek 1 de volgende competitiewedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij Kwadendamme 1.

Het is een zeer bijzondere gewaarwording dat competitiewedstrijden van standaardteams worden verschoven van zaterdagmiddag naar donderdagavond, maar bij Smerdiek 1 is dit dus gebeurd.

Kwadendamme 1 is de tegenstander en tegen deze ploeg is Smerdiek aan haar stand verplicht om drie punten te pakken. Kwadendamme is met 11 punten namelijk de nummer één-na-laatst. Alleen Cadzand heeft nog minder punten. Kwadendamme is wel de ploeg met het minste aantal gescoorde goals van de klasse, slechts zestien in totaal.

Afgelopen weekend nog kwamen de geel-zwarten niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter Cadzand. En eerder dit seizoen was Smerdiek in eigen huis al met 5-1 te sterk.

Smerdiek speelde zaterdag de derby uit bij SPS. In het verleden wist SPS dikwijls taai verzet te bieden, maar in deze editie was Smerdiek oppermachtig. Doelman Alex Stoutjesdijk had een zeldzaam rustige middag voor een derby. Smerdiek dicteerde en creëerde vele kansen. De 0-5 eindstand was zodoende dikverdiend, maar gezien de spelverhoudingen had de uitslag eigenlijk nog veel hoger kunnen zijn.

Smerdiek deed door deze winst in de ranglijst weer uitstekende zaken. Waarde verloor van Vrederust, zodat Smerdiek nu zeven punten losstaat van de nummer vijf. DwO’17 wist wel te winnen, zodat Smerdiek de derde plek nog steeds in zicht heeft maar niet dichterbij is gekomen.

Misschien gebeurt dit komend weekend wel, want DwO’15 moet tegen het dit seizoen prima presterende Stavenisse. Dus misschien hangt er een verrassing in de lucht? Natuurlijk moeten de blauw-zwarten dan zelf wel de drie punten pakken.

Kwadendamme is een ploeg die een paar jaar terug overstapte naar het zaterdagvoetbal. Er is dus geen lange historie tussen beide opponenten. Slechts één keer eerder toog Smerdiek in competitieverband naar het kleine plaatsje in Zuid-Beveland. Vorig seizoen won Smerdiek er met 0-5.