Historie Smerdiek 1 – Cadzand 1

Voor Smerdiek 1 staat donderdag a.s. (Hemelvaartsdag) in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen Cadzand 1 op het programma.

De wedstrijd telt nog mee voor de tweede periode, omdat het dus een inhaalduel betreft. Omdat Apollo’69 deze periode al heeft overgenomen van kampioen Halsteren, telt voor Smerdiek en Cadzand louter de klassering in de ranglijst.

En ten aanzien hiervan heeft Smerdiek afgelopen weekend geen goede zaken gedaan. Het verloor uit bij concurrent Apollo’69 met 4-2, waardoor de ploeg uit ’s Gravenpolder de tweede plek heeft behouden en Smerdiek op zes punten achterstand heeft gezet. Daarbij komt dat de andere concurrent DwO’15 won van Vosmeer, zodat ook zij uitliepen ten opzichte van Smerdiek.

Huidige top vijf:

Halsteren 23 67 142–23
Apollo’69 22 50 114–57
DwO’15 22 49 92–42
Smerdiek 22 44 61–35
Waarde 22 38 48–36

Smerdiek bezet nog steeds de vierde plaats, maar de mogelijkheid om nog te stijgen in de ranglijst is wel kleiner geworden. Indien een ploeg die niet in de top vier eindigt wel de derde periode pakt, dan levert de vierde plaats in de eindrangschikking geen nacompetitievoetbal op. En op dit moment staat Vrederust er in de derde periode het beste voor. Echter, er is nog helemaal niks beslist.

De wedstrijd tegen Cadzand van donderdag heeft dus geen invloed op de derde periode, maar voor de kansen om nog te stijgen in de ranglijst is winst van Smerdiek van belang. En dit moet tegen Cadzand te doen zijn, want zij bevinden zich met een twaalfde plek in de kelder van de vierde klasse B. Eerder dit seizoen won Smerdiek in Zeeuws-Vlaanderen met 1-2 van de rood-witten.

Maar Cadzand heeft het de laatste twee wedstrijden niet slecht gedaan. Zo speelde het zaterdag met 0-0 gelijk tegen Hansweertse Boys en doordeweeks werd tegen DwO’15 ook gelijkgespeeld (1-1).

Slechts éénmaal eerder werd deze wedstrijd in competitieverband gespeeld te Cadzand, welke werd gewonnen door Smerdiek:

12-11-2016 3–1 Jan van Damme, Sander Vroegop, Dennis Moerland