Historie Smerdiek 1 – Cadzand 1

De tiende speelronde staat voor de deur. Smerdiek 1 speelt weer eens thuis en wel tegen het Zeeuws-Vlaamse Cadzand 1.
 
De zege op het sterke ZSC’62 van twee weken terug lijkt het zelfvertrouwen bij Smerdiek te hebben teruggebracht. Door wat mindere resultaten en een tegenvallende positie in de ranglijst was deze toch wel aangetast. Na ZSC’62 stond er vorig weekend opnieuw een lastige opdracht te wachten: uit tegen het verrassend goed presterende Stavenisse, sowieso altijd een lastige opponent. 
 
Maar Smerdiek liet zich vanaf het begin van haar beste kant zien: pressievoetbal, swingende combinaties en doeltreffende acties. Stavenisse had niets in te brengen en de blauw-zwarten namen al spoedig een ruime voorsprong. De partij eindigde uiteindelijk in 1-5, zodat Smerdiek niet beter aan de tweede periode kon beginnen.
 
Zaterdag mag er van Smerdiek in de huidige vorm ook tegen zwakke broeder Cadzand drie punten worden verwacht. De Zeeuws-Vlamingen zijn teruggekeerd in de standaardklasse, nadat men een aantal seizoen reservevoetbal speelde. De jonge ploeg moet duidelijk wennen aan het hogere niveau, getuige de dertiende positie op de ranglijst. Cadzand heeft nu vier punten en moet alleen het nog puntloze Hansweertse Boys onder zich dulden. Deze punten werden gepakt tegen OFB en Hansweertse Boys en dus was Cadzand nog niet tot verrassingen in staat. 
 
In het verleden speelden beide ploegen nooit eerder een reguliere competitieontmoeting tegen elkaar.