Historie Smerdiek 1 – DwO’15 1


Nog één wedstrijd te gaan en de reguliere competitie zit erop. Smerdiek 1 speelt thuis tegen DwO’15 1.

Smerdiek heeft zich net als vorig seizoen geplaatst voor de nacompetitie voor een plek in de derde klasse. Smerdiek won zelf uit met 1-3 van Wolfaartsdijk. Omdat DwO’15 met 7-2 verloor van Apollo’69 is het gat tussen nummer drie Smerdiek en nummer vier DwO’15 vier punten geworden. En met nog één wedstrijd te spelen is dit zodoende onoverbrugbaar voor DwO’15. De derde plek is voor Smerdiek hiermee veilig gesteld. Smerdiek kan nog wel in punten op gelijke hoogte komen met nummer twee Apollo’69, maar het doelsaldo van Apollo’69 (+63) is veel beter dan dat van Smerdiek (+36).

Omdat Apollo’69 al een periode op zak heeft, neemt Smerdiek de eerste periode van kampioen Halsteren over (Smerdiek is op papier ook nog kansrijk om zelf de derde periodetitel te winnen). De tegenstander in de nacompetitie is nog niet bekend. Dit betreft ZSC’62 of Duiveland. In de laatste speelronde wordt pas beslist wie er in de derde klasse B op de twaalfde plaats gaat eindigen. Wel is bekend dat het maar één wedstrijd betreft, de speeldatum 9 juni is en Smerdiek een uitwedstrijd speelt. De winnaar van het duel is komend seizoen derdeklasser.

Zoals het jaartal in de naam van de club al zegt, is DwO’15 pas opgericht in 2015. Het is namelijk ontstaan door de fusie van SVD uit Driewegen en Volharding uit Ovezande. Vorig seizoen nam het als DwO’15 voor het eerst deel aan de competitie. In de vierde klasse A werd het toen tiende.

Voor het huidige seizoen waren er andere ambities, namelijk meedoen om de prijzen. De selectie werd afgelopen zomer behoorlijk versterkt met tal van nieuwe spelers, die afkomstig waren van Kapelle, Goes, Nieuwdorp en JVOZ. En ook de technische staf onderging een metamorfose, met onder andere een nieuwe trainer in de persoon van Marvin Paauwe.

DwO’15 maakte in de eerste helft van het seizoen de verwachtingen waar, omdat de ploeg lange tijd de voornaamste achtervolger van het ongenaakbare Halsteren was. De afgelopen maanden echter heeft wisselvalligheid zich meester gemaakt van de “Atletico”. En dit had tot gevolg dat het zakte op de ranglijst en de promotiekansen flink slonken.

DwO’15 is dus ontstaan uit een fusie tussen zondagclub Volharding en zaterdagclub SVD. Tussen Smerdiek en Volharding is er dus geen competitiehistorie, maar met SVD wel. Dit betrof maar één seizoen, want alleen in 1997/1998 deelden Smerdiek en SVD dezelfde competitiepoule.

25-4-1998 5–1 Eric van Haaften 2x, Gert-Jan van Ham 2x, Niels Hage