Historie Smerdiek 1 – Kwadendamme 1

Na twee uitwedstrijden mag Smerdiek 1 het komende zaterdag weer eens in eigen huis gaan proberen. Tegenstander is dan Kwadendamme 1.

Opnieuw treft Smerdiek een team dat afkomstig is uit het zondagvoetbal: Kwadendamme. In 2014 debuteerden de geel-zwarten in het zaterdagvoetbal, nadat het jarenlang in de kelder van de zondag had gespeeld. Met de 10e, 14e en 11e plek in de eindranglijst heeft Kwadendamme ook op de zaterdag nog geen potten kunnen breken.

Ook dit seizoen kunnen van Kwadendamme geen wonderen worden verwacht. De ploeg van trainer John Ebert bezet momenteel de 11e plek. Afgelopen weekend was er de eerste winst: 2-1 tegen Wolfaartsdijk en eerder werd er met gelijkgespeeld tegen SPS. Afgaande op de tussenstand van de competitie, kan er worden geconcludeerd dat Kwadendamme vooral moeite heeft met scoren, getuige het feit dat men nog maar drie keer doel trof.

Dit laatste was bij Smerdiek gelukkig niet het geval afgelopen weekend, want de blauw-zwarten wonnen ruim van Vosmeer: 2-6. Supporters die de wedstrijd in Oud-Vossemeer hebben gezien, waren eensgezind in hun oordeel dat het niveau van de wedstrijd bedenkelijk was. Vosmeer was echter niet bij machte om het Smerdiek echt moeilijk te maken, zodat de bezoekers alsnog betrekkelijk eenvoudig met de volle buit naar "Haestinge" konden terugkeren.

Achteraf bleek dat Smerdiek uitstekende zaken had gedaan door de winst op Vosmeer. SPS wist koploper Halsteren namelijk op 2-2 te houden, waardoor Smerdiek een sprong in de ranglijst maakte. De manschappen van Bram Kot mengen zich zo serieus in de strijd om de bovenste plek.

Alleen afgelopen seizoen troffen Smerdiek en Kwadendamme elkaar voor de competitie. Smerdiek won beide ontmoetingen met 5-0.