Historie Smerdiek 1 – Spui 1

Voor Smerdiek 1 wacht zaterdag a.s. de tweede thuiswedstrijd van de week. Op “Haestinge” is dan Spui 1 te gast.

Na donderdag, toen de inhaalmatch tegen Cadzand werd gespeeld (en die door Smerdiek met 5-1 werd gewonnen), ontvangt Smerdiek met Spui opnieuw een tegenstander uit Zeeuws-Vlaanderen.

De tweede periode is van de week definitief afgesloten, zodat er nu nog twee belangen voor de hoogvliegers in de vierde klasse B over zijn: de derde periode en de reguliere ranglijst.

Smerdiek is in de derde periode op papier nog steeds kansrijk, maar moet nog één ploeg boven zich dulden dat nog geen periodetitel heeft. En dit is Vrederust, dat aan een prima serie bezig is. Deze ploeg is op dit moment de voornaamste kandidaat om de derde periode binnen te halen. De naaste achtervolger Smerdiek heeft namelijk drie punten achterstand op Vrederust in de periode, met nog drie wedstrijden te gaan.

Een andere mogelijkheid tot het kwalificeren voor de nacompetitie is het behalen van een zo hoog mogelijke positie in de ranglijst. Indien Vrederust inderdaad de derde periode wint, dan zal Smerdiek op de derde plaats moeten eindigen. En na donderdag is dit nog zeker mogelijk. Nummer drie DwO’15 verloor namelijk met 2-0 van SPS, zodat het gat tussen DwO’15 en Smerdiek is verkleind tot twee punten. En beide ploegen treffen elkaar nog op “Haestinge”. Smerdiek speelt dus zeker nog steeds ergens voor!

Eerder dit seizoen verloor Smerdiek in de uitwedstrijd nog met 3-2 van Spui, maar op basis van de verdere historie tussen beide opponenten zijn er geen conclusies mogelijk. Want het wordt pas de tweede ontmoeting in competitieverband in Sint Maartensdijk. En de eerste en enige dateert van maar liefst 56 jaar terug!

17-3-1962 2–3 Kees v.d. Hoek, Adrie v.d. Rhee