Historie Spui 1 – Smerdiek 1

Komend weekend neemt voor Smerdiek 1 de tweede periode ten aanvang. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus. Het Zeeuws-Vlaamse Spui is de volgende tegenstander.

De eerste periode zit er inmiddels alweer op. En zoals een ieder eigenlijk wel verwachtte, heeft Halsteren de eerste prijs van het seizoen op zijn naam geschreven. Daarmee zijn zij mininaal verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Halsteren en DwO'15 eindigden qua puntenaantal gezamenlijk bovenaan, waardoor het doelsaldo beslissend was. Op één punt volgde Smerdiek op de derde plaats, dus de blauw-zwarten zaten de koplopers op lip.

De tweede periode is nu het nieuwe doel. Maar het programma van Smerdiek is behoorlijk zwaarder dan in de eerste periode. Tijdens de nieuwe periode treft de ploeg van Bram Kot haast alle ploegen uit het huidige linkerrijtje: DwO'15, SPS, Waarde, Halsteren en Apollo'69. Alwaar geen gemakkelijke opgave dus.

Maar eerst wacht Spui. En dit is voor Smerdiek een onbekende tegenstander. Immers, voor het eerst sinds 1963 spelen de Zeeuws-Vlamingen niet in de Zeeuwse klasse. De rood-witten staan nu op de achtste plaats met 10 veroverde punten. Met minder dan drie punten mag Smerdiek dus eigenlijk geen genoegen nemen.

Zoals gezegd speelde Spui praktisch altijd in de Zeeuwse klassen. Om deze reden troffen Spui en Smerdiek zich nauwelijks in competitieverband. Slechts één keer eerder stond deze ontmoeting ingepland:

28-10-1961 2–2 Adrie v.d. Rhee, Rinus Bout