MOC’17 JO8-5 tegen Smerdiek JO8-1 (01-09-2018)

Smerdiek was ondanks het vroege tijdstip goed uitgeslapen. Blauw-Wit tegen Blauw-Zwart is een mooi affiche en de meegereisde supporters werden rijkelijk beloond.

Tijdens de eerste openingsminuten van de wedstrijd legde Blauw-Zwart al meteen MOC de wil op en was het Julian die net naast schoot. MOC deed zijn best om het spel te verplaatsen naar de helft van Smerdiek, maar dat bleek tijdens de hele wedstrijd maar mondjesmaat te lukken.

Ferry scoorde de openingstreffer. Eki was voor de gelegenheid ook beschikbaar voor ons elftal. De harde kern van de voorhoede, zijnde Ferry, Eki, Julian en Deylano, vormde een stormram waar de Blauw-Witte poort niet tegen bestand was. In korte tijd tekende Ferry voor zijn eerste hattrick van de wedstrijd door na de openingstreffer meteen ook maar de 0-2, 0-3 en 0-4 voor zijn rekening te nemen.
De goalgetter van Smerdiek gaf toen het stokje even over aan de anderen. Nadat Eki net naast schoot, legde Julian de vijfde goal voor de bezoekende ploeg binnen. Na de 0-5 leek Smerdiek even een klein beetje gas te minderen. Deylano wist net niet te scoren en daarna wist MOC net niet tot een tegentreffer te komen. Helaas bleek een eretreffer MOC niet gegund. Daan wist als keeper netjes de nul te houden.
Nadat Ferry net een kans niet wist te verzilveren, was het Eki die de teller op 0-6 zette. Vervolgens maakte Deylano de 0-7, gevolgd door twee fraaie treffers van Julian. Deylano bracht vervolgens Smerdiek op een 0-10 voorsprong. De 0-10 werd al ruim voor het einde van de eerste helft bereikt. Een schot van Julian in het zijnet en een schot van Rens dat net naast ging, voorkwam tijdelijk groter leed voor de thuisploeg. Het bleek echter van korte duur. In volgorde van scoren zorgden Eki, Julian en Ferry uiteindelijk voor de rustscore van 0-13.

Na de limonade en een bemoedigend woord van de coach vervolgde Smerdiek vlotjes het ingeslagen pad. Julian legde de 0-14 binnen en vervolgens tikte Eki de 0-15 binnen. Via een fraaie assist maakte Deylano 0-16. Nadat Ferry naast schoot, was het weer de beurt aan Julian. In korte tijd werkt hij de 0-17 én de 0-18 binnen. Eki scoorde de 0-19 en Ferry zorgde voor de 0-20. Ook Quinten werkte nog een fraai doelpunt binnen en bracht de teller op 0-21. In de laatste minuten waren het Ferry (0-22) en Eki (0-23) die nog scoorden. De slottreffer van de wedstrijd kwam van een verdedigersvoet. Rens bepaalde de eindstand op 0-24. Alleen keeper Daan had ín de wedstrijd zelf niet gescoord. Maar hij verdedigde met vuur het goal tijdens het nemen van de penalty’s en schoot de zijne ook fraai binnen.