Mogelijke hervatting trainingen senioren

Het kabinet heeft woensdag 6 mei besloten om een aantal coronamaatregelen verder te versoepelen. Het bestuur is in overleg met de hoofdtrainer en jeugdtrainers om de trainingen op een goede manier in te gaan richten, met volledige inachtneming van de coronavoorschriften van de Rijksoverheid en de corona-richtlijnen van het RIVM.  Maandagavond zullen wij laten weten hoe de trainingen van de senioren hervat kunnen worden.

Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten, mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.

Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches.  Ook bij gezondheidsklachten is deelname aan de trainingen niet toegestaan.

Inmiddels zijn de trainingen van de jeugdelftallen weer van start gegaan, maandagavond a.s. begint ook de JO17 weer.

Het hervatten van de trainingen vraagt om een goede voorbereiding en uitvoering om te voldoen aan de 1,5 meter afstand. Verder zijn deze week de velden ingezaaid, waardoor alleen het driehoekje en de strook naast veld 2 beschikbaar zijn.