Smerdiek 1 vergeet zichzelf te belonen tegen Wolfaartsdijk

Afgelopen speelronde stond de uitwedstrijd tegen Wolfaartsdijk op papier. Eerder deze competitie werd er thuis met 2-2 gelijk gespeeld. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd werd er toen een 2-0 voorsprong weggegeven. Gezien de recente vorm van Smerdiek moesten er weer punten gepakt worden. Zeker met het oog op de wedstrijd van volgende week tegen Vosmeer, is dit een belangrijke wedstrijd voor het vertrouwen.

Door onder andere het ontbreken van Shane Cogels en Sander Vroegop werd er gestart in een 3-4-3 formatie. Dennis Moerland sloot weer aan bij de selectie en mocht direct in de spits starten. Ook Eduward de Rijke was er weer bij, maar moest nog wel op de bank beginnen.

De aanvallende intenties van Smerdiek werden in de openingsfase al snel duidelijk. Met positiespel probeerde Smerdiek een gaatje te vinden in de stugge defensie van Wolfaartsdijk. Smerdiek opende sterk en zette aanval na aanval op, maar dit leidde niet tot grote kansen. Slordigheden en een te laag tempo zorgden er voor dat Wolfaartsdijk na 20 minuten wat meer van zich af ging bijten. Via counters probeerden de oranjehemden gevaarlijk te worden.

Net toen Wolfaartsdijk beter in de wedstrijd kwam, sloeg Smerdiek toe. Na een fraaie combinatie speelde Andreas Vroegop Niels Lindhout vrij op 20 meter van de goal. Lindhout haalde geweldig uit en schoot de bal in de linkerbovenhoek: 0-1. Na de 0-1 had Smerdiek nog steeds verreweg het meeste balbezit, maar creëerde het geen grote kansen. Smerdiek verzuimde door te drukken en de tweede goal te maken, waardoor er met een minimale voorsprong werd gerust.

Het veldspel van de eerste helft leidde tot redelijke tevredenheid bij de staf en spelers, maar na rust moest er maar snel een tweede goal gemaakt worden zodat de wedstrijd beslist zou zijn. Met die opdracht kwamen de blauwzwarten dan ook de kleedkamer uit.

De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was: Smerdiek had het meeste balbezit en Wolfaartsdijk loerde op de tegenaanval. Grote kansen volgden er in het eerste kwartier wederom niet. Smerdiek had moeite met het vinden van openingen in de defensieve stellingen van Wolfaartsdijk en de oranjehemden slaagden er niet in om succesvolle counters op te zetten.

Na ongeveer 60 minuten gespeeld te hebben werden er eindelijk weer een paar kansen gecreëerd door Smerdiek. Zo kreeg Aaron van den Hoek een vrije kop kans, maar het lukte hem niet de bal naar de grond te koppen. Ook Levi Lindhout mocht alleen op de keeper aflopen, maar ook hij kreeg het niet voor elkaar de keeper te passeren.

In de 70e minuut werden Dennis Moerland en Aaron van den Hoek naar de kant gehaald, ten faveure van Mike Withage en Eduward de Rijke. Smerdiek ging vol voor het tweede doelpunt, waardoor er steeds meer ruimte achterin werd weggeven en het gevaar op counters toenam.

Na 80 minuten volgde er voor Smerdiek het onvermijdelijke. Waar Smerdiek kansen liet liggen op een doelpunt, scoorde Wolfaartsdijk uit één van de spaarzame momenten. Een corner van Wolfaartsdijk werd niet goed verdedigd, waarna de bal knap over doelman Bahlke heen werd gekopt: 1-1.

Op zoek naar de overwinning werd in de slotfase Patrick van Houte nog gebracht voor de lichtgeblesseerde Jeffrey Oudesluijs. Smerdiek probeerde middels opportunistischer spel de drie punten alsnog mee te nemen, maar kwam niet meer tot grote kansen.

Dieptepunt van de slotfase was een schop van een Wolfaartsdijk-aanvaller op doelman Thijs Bahlke die de bal al lang vast had en hierbij geblesseerd raakte. Echter, werd dit moment niet gadegeslagen door de scheidsrechter die de andere kant op keek. Tot grote opluchting kon Bahlke de wedstrijd wel uitspelen.

De bekende ongeschreven regel dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dit wel doet nekte vandaag Smerdiek. Smerdiek heeft het puntenverlies aan zichzelf te danken en zal volgende week tegen Vosmeer vol aan de bak moeten om de tweede periodetitel te veroveren en zich te kwalificeren voor de nacompetitie.