Smerdiek – Apollo ‘69

Smerdiek de baas over Apollo in subtoppergevecht

Na de zeperd in Cadzand vorige week nam Smerdiek het afgelopen zaterdag op sportpark Haestinge op tegen Apollo ’69 uit ’s-Gravenpolder. Apollo ’69 maakt een vergelijkbaar seizoen mee als Smerdiek. Beide ploegen hebben een periodetitel gepakt, maar kenden ook een mindere fase in het seizoen. De heenwedstrijd werd eerder dit seizoen met 0-2 gewonnen door Smerdiek. De verwachting vooraf was dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.

In vergelijking met vorige week was de opstelling van Smerdiek nagenoeg hetzelfde. Alleen Marco Wagner keerde terug in de basis na zijn schorsing uit te hebben gezeten. Dennis Moerland was deze speelronde niet beschikbaar, vanwege zijn werk. Verder waren ook Jan van Damme en Andreas Vroegop net zoals afgelopen week afwezig. De opstelling van deze week zag er als volgt uit:

Thijs Bahlke

Shane Cogels                     Eric van Haaften              Jeffrey Oudesluijs (C)    Marco Wagner

Julien Vermeulen

Niels Lindhout                                                                                 Eduward de Rijke

Levi Lindhout

Sander Vroegop              Aaron van den Hoek

In de openingsfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ging het spel op en neer. Apollo ’69 deelde de eerste echte speldenprik uit, maar slaagde er niet in om een doelpunt te maken. Echter, lukte dit wel aan de andere kant. Na een aanval van Smerdiek probeerde Apollo ’69 te counteren, maar dit werd niet goed uitgespeeld. De bal kwam uit bij doelman Thijs Bahlke die de lopende man Julien Vermeulen diep stuurde. Vermeulen kapte zijn man uit en gaf de bal aan Aaron van den Hoek die de bal vanaf 16 meter in de verre hoek krulde: 1-0.

Ook na dit doelpunt golfde het spel op en neer. Nog geen 5 minuten later werd het alweer gelijk. Een gevaarlijke voorzet van Apollo ’69 werd ongelukkig terug gekopt naar doelman Bahlke die echter niet op dit scenario had gerekend en kansloos was op deze inzet.

In het verloop van de eerste helft was het Smerdiek die het spel wat meer naar zich toe trok en een aantal grote kansen kreeg via Aaron van den Hoek, Levi Lindhout en Julien Vermeulen. Het vizier stond dit keer echter niet op scherp en zo kabbelde de eerste helft voort en leek er met een ruststand te worden gerust. Daar dacht Sander Vroegop anders over en maakte op slag van rust 2-1. Na een combinatie op eigen helft stuurde Julien Vermeulen Vroegop één op één met de doelman, die middels een geweldige lob het tweede doelpunt van Smerdiek op het scorebord zette.

Gezien de intensiteit van Smerdiek in de eerste helft was dit een terechte ruststand. In de kleedkamer van Smerdiek heerste er kalmte, omdat er door de voorsprong en het redelijk tot goede spel weinig te klagen viel. In de tweede helft zou er meer ruimte komen, omdat Apollo ’69 moest aanzetten om er minimaal een gelijkspel uit te slepen.

Toch was het Smerdiek dat het sterkst uit de startblokken kwam. Niels Lindhout stuurde Sander Vroegop middels een fraaie crossbal de diepte in en Vroegop faalde wederom oog in oog met de doelman niet: 3-1.

Nog geen 5 minuten later stond er al 4-1 op het scorebord. Smerdiek kwam er via de rechterflank door en na een voorzet van Niels Lindhout werkte een Apollo-verdediger de bal knullig in eigen doel. Het had er alle schijn van dat als de doelpunten zouden blijven vallen deze wedstrijd een forse eindstand op zou kunnen leveren.

In de 70e minuut gooide Levi Lindhout de wedstrijd definitief op slot door de 5-1 binnen te schieten na een blunder van de keeper. Deze probeerde na een terugspeelbal het spel te verleggen, maar schoof de bal zo in de voeten van Lindhout die de bal in een nagenoeg leeg goal kon schieten.

In de laatste fase van de wedstrijd voerde Smerdiek nog twee wissels toe. Zo vervingen Martijn Brinkman en Frenk van de Hoek de moegestreden Marco Wagner en Aaron van den Hoek. Het laatste kwartier nam Smerdiek wat gas terug en volgden er nog een aantal momenten van Apollo ’69, maar echt grote kansen leverde dit niet op waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uit ging.

Al met al, een terechte en verdiende overwinning voor Smerdiek. De voorbereiding voor de nacompetitie is met deze wedstrijd in gang gezet en de komende weken zal deze vorm doorgetrokken moeten worden om een kans te maken op promotie naar de 3e klasse. Volgende week gaan de blauwzwarten op bezoek bij OFB uit Ooltgensplaat. In de thuiswedstrijd had Smerdiek weinig moeite met deze ploeg en won het 5-0. In de derde periode staat OFB vooralsnog op de laatste plaats, dus mag Smerdiek met niets minder dan een overwinning tevreden zijn.