Smerdiek JO7 1 – SPS JO7 (zaterdag 10 maart 2018)

Na weken van uitstel was het rond de klok van elf uur dan eindelijk zover. De eredivisie lijkt inmiddels beslist, maar wij kregen wel een spannend duel voorgeschoteld. Blauw-Zwart trad aan tegen het in rood gehulde SPS.  Dit was de eerste keer dat JO7 1 in de nieuwe samenstelling op het wedstrijdveld verscheen.

Na het fluitsignaal schoot SPS vlammend uit de startblokken. Binnen enkele minuten kwam de ploeg al met 1-0 voor in deze streekderby. Enkele ogenblikken later volgden ook de 2-0 en 3-0. De achterhoede, geleid door Rens, bleek maar moeizaam bestand tegen het goede samenspel van de Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse. Verwoede pogingen van Deylano, Julian, Ruben en nieuwkomer Daan om het tij te keren liepen in het begin helaas op niets uit. Door goede combinaties van Quinten en Julian wist Smerdiek bijna tot een tegentreffer te komen. Als een duiveltje uit een Blauw Zwart doosje schoot Deylano op de goal en zorgde voor de 1-3. Daan zag toe dat niemand meer aan de bal kon geraken, maar liet de bal onberoerd de goal binnengaan om zo de terecht eer aan Deylano te schenken. Deylano leidde vervolgens via enkele aanvallen het team naar de 2-3 en wist Smerdiek met zijn derde treffer van de wedstrijd op gelijkspel te brengen. Op dat moment leek Smerdiek het voordeel naar zich te te kunnen trekken. Het liep helaas anders. Het spelde golfde op en neer, maar het was toch SPS die wederom het net vond en de stand op 3-4 zette. Evenals in de openingsminuten van de wedstrijd, pakte SPS op dat moment zwaar door en legde Smerdiek de wil op. De scheids keurde nog een doelpunt van SPS af, maar ook dat kon niet verhinderen dat SPS een gat sloeg. Met een stand van 3-7 gingen de spelers aan de limonade. Smerdiek begon voortvarend aan de tweede helft. Daan miste net het doel. Enkele minuten later bracht de onbetwiste goalgetter aan onze zijde voor vandaag, Deylano, de achterstand terug tot 4-7. Dat gaf de kleine Blauw-Zwarte titanen goede moed. Uit een goede aanval wist Daan helaas net niet tot scoren te komen. Met veel mensen vóór de bal nam Smerdiek de nodige risico's. Het was door uitstekende inzet van Julian, Rens, Quinten en Ruben dat SPS uit counters niet wist door te breken. Smerdiek drong wederom aan op meer terreinwinst. Rens miste helaas en kort hierna wist Deylano helaas net niet zijn 5e doelpunt van de wedstrijd op zijn naam te zetten. Smerdiek wist het rode fort niet te breken en uit een tegenaanval verzilverde SPS de 4-8. In de finale minuten van de wedstrijd scoorde Ruben nog bijna uit een wonderlijke carambole. Het kleine beetje geluk werd door Blauw-Zwart helaas niet afgedwongen. Dat beetje 'chance' was Daan helaas ook niet gegund toen hij uit een counter nét naast schoot. SPS was de terechte winnaar van dit mooie streekduel. Blauw-Zwart mocht echter met opgeheven hoofd naar de kleedkamer gaan – er was een goede strijd gestreden.

Eindstand: 4-8.