Smerdiek JO8-1 – MOC’17 JO8-3

Wedstrijdverslag van Smerdiek JO8-1 tegen MOC’17 JO8-3.

Voor het thuispubliek ging Smerdiek vanaf de aftrap meteen vol voor een openingstreffer. Het was nog maar luttele seconden na de aftrap dat Ferry al een schot loste op de keeper van MOC. Enige ogenblikken later voorkwam de paal dat Ferry het doelpuntenbal opende. Kort hierop was het Julian die als eerste de bezoekende ploeg uit Bergen op Zoom een tik toebracht en de 1-0 op zijn naam zette. MOC was echter niet zo vroeg uit de veren gekomen om zich zomaar even te laten rollen. Een knap uitgespeelde kans werd verzilverd en MOC legde de gelijkmaker binnen (1-1). Toen was het weer de beurt aan Smerdiek. Vanaf de zijkant speelde Ferry hard de bal in, hopend dat iemand de voet er tegen zou zetten. Dat bleek niet eens nodig te zijn en aldus kwam de 2-1 op naam van Ferry.  Korte tijd golfde het spel op en neer. Deze keer was het de doelpaal naast gelegenheidskeeper Daan die moest voorkomen dat MOC terugkwam tot 2-2. Na een goede counter door Blauw-Zwart was het wederom Ferry die de bal hard voorgaf vanaf de rechterflank. Ditmaal moest er wel een medespeler aan te pas komen. Deylano werkte mooi af en bracht de stand op 3-1. MOC deed verwoede pogingen tot het leveren van een aansluitingstreffer. Er werd hard gestreden om de hegemonie op het middenveld. Onder meer Ruben en Quinten leverden goed strijd. Daan moest ook enkele keren het fort bewaken, en met succes. Onze tweede keeper speelde een uitstekende pot. MOC speelde op dat moment met veel man voor de bal. Wie dat doet, loopt risico. Risico dat voor Smerdiek een opportuniteit was. Deylano zette Smerdiek op 4-1. De aanvalsgolven van MOC beukten van tijd tot tijd behoorlijk tegen het Smerdiekse bootje, maar Rens en Quinten voorkwamen dat het schip water maakte. Nadat hij enkele schoten voor de boeg loste, zette op slot van rust Ferry Smerdiek op 5-1.

Na de rust begon het harder te regenen. Voor de spelers van MOC was het wellicht of de hemel ook wat voor hen huilde. De bezoekers kwamen er in het begin van het tweede hoofdstuk immers in het geheel niet aan te pas. Voor onze vaste goalgetter Ferry leek het prijsschieten in de eerste minuten. Vrij vlotjes bracht hij de stand op 6-1 en vervolgens op 7-1. Julian zette Smerdiek op 8-1 en onze laatste man Rens tikte de 9-1 binnen. Een fraai schot van Quinten ging maar net naast. Vervolgens was het weer ‘Ferry-time‘.
Hoewel MOC op dat moment de bus al lang had geparkeerd op de denkbeeldige ’16’, sneed hij als heet mes door boter. Driemaal op rij.
De 10-1, 11-1, 12-1 kwamen alle van zijn voet. MOC verraste vriend en vijand door terug te komen tot 12-2. Toen was het de beurt aan Deylano om zijn stempel ook nog eens dieper op de wedstrijd te drukken. Op fraaie wijze legde hij de 13-2 binnen en nadat een hard schot op de keeper door Ferry door deze niet klemvast werd gegrepen, zette Deylano ook de 14-2 op zijn naam. Wellicht was Smerdiek toen in de veronderstelling dat scheids Moerland al had gefloten voor het einde van het duel. Door enige laksheid van de thuisploeg kwam MOC nog terug tot 14-3 en 14-4. Stof tot nadenken op de volgende training van Blauw-Zwart. Maar uiteindelijk was Smerdiek de meer dan terechte winnaar. MOC streed echter wel voor wat ze waard waren en mochten met opgeheven hoofdjes terug over de brug.