Smerdiek maakt geen fout tegen OFB

Om de goede voorbereiding op de nacompetitie voort te zetten toog Smerdiek afgelopen zaterdag naar Ooltgensplaat voor uitwedstrijd tegen OFB. Na de overtuigende overwinning van vorige week Apollo ’69 wilde Smerdiek ook deze week graag 3 punten behalen. Dat moest mogelijk zijn met het oog op de zwakke prestaties van OFB in de 3e periode. De ploeg staat namelijk onderaan met slechts 3 punten uit 7 wedstrijden. Lees hier het volledige verslag:

Smerdiek daarentegen heeft vorige week aangetoond dat de wedstrijd tegen Cadzand een incident was en draait warm voor de nacompetitie. Deze week reisden de blauwzwarten met een selectie van 14 spelers af naar Goeree-Overflakkee. Wederom was Andreas Vroegop afwezig, maar daar stond wel de terugkeer van Jan van Damme tegenover. Ook Dennis Moerland was weer beschikbaar. De opstelling kende slechts één wijziging ten opzichte van de wedstrijd van vorige week. Dennis Moerland verving Aaron van den Hoek in de spits.

Thijs Bahlke

Shane Cogels                    Eric van Haaften              Jeffrey Oudesluijs (C)     Marco Wagner

Julien Vermeulen

Niels Lindhout                                                                               Eduward de Rijke

Levi Lindhout

Sander Vroegop                 Dennis Moerland

In de eerste 5 minuten van de wedstrijd maakte Smerdiek meteen duidelijk dat het hier voor een overwinning kwam en schoot het uit de startblokken. Dennis Moerland volleyde al na een aantal minuten hard op de buitenkant van de paal.

Smerdiek had een groot veldoverwicht en het was wachten op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Wanneer Smerdiek het spel van kant naar kant opende had OFB de grootste moeite om het bij te benen. Dat bleek ook bij de eerste goal van Smerdiek in de 19e minuut. Het spel werd van links naar rechts geopend, waarna Niels Lindhout de bal panklaar voorzette op Dennis Moerland die alleen nog zijn hoofd tegen de bal aan hoefde te zetten: 0-1.

Na de eerste goal ging Smerdiek vrolijk door waar het mee was begonnen. Zo kwamen er steeds meer kansen, maar stond telkens het vizier niet scherp genoeg om de tweede goal te maken. Die kwam er toch nog voor de rust. Een lange bal in de zestienmeter van OFB werd zo maar op het hoofd van Levi Lindhout gebokst die met een fraaie boogkopbal de 0-2 verzorgde.

Na het tweede doelpunt verslapte Smerdiek en dacht dat het eventjes dat het allemaal vanzelf zou gaan, maar daarvan kreeg het lelijk het deksel van op de neus. Net voor rust beland een uittrap van doelman Thijs Bahlke tussen twee Smerdiek spelers die allebei naar de bal kijken zonder iets te doen. Daardoor kon een OFB-speler zomaar doorlopen, nog eens twee verdedigers van Smerdiek passeren en de bal afspelen naar zijn vrijstaande collega. Voor hem was het een koud kunstje om de bal achter Thijs Bahlke te schuiven: 1-2.

Tijdens de theepauze kon er onmogelijk tevreden terug gekeken worden op de eerste helft. Smerdiek was dan wel de betere ploeg, maar stond slechts met 1 doelpunt voor. Daarnaast gaf Smerdiek de tegengoal erg makkelijk weg. Het was wel duidelijk dat het de tweede helft dus duidelijk beter moest. Verder werden in de rust Shane Cogels en Eduward de Rijke vervangen door Patrick van Houte en Jan van Damme.

Na de rust werd de sfeer grimmiger en kregen een aantal Smerdiek-spelers schoppen te verduren. Zo mocht de aanvoerder van OFB blij zijn dat hij nog op het veld mocht blijven staan van de scheidsrechter.

Smerdiek antwoordde op de enige juiste manier om meteen maar een doelpunt er bij te prikken. Een hoekschop van Sander Vroegop belandde bij de tweede paal waar Niels Lindhout de bal knap binnen werkte: 1-3. Een aantal minuten na het doelpunt mocht Aaron van den Hoek het restant van de wedstrijd spelen in plaats van Niels Lindhout. Beide ploegen kregen nog een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Smerdiek was niet scherp genoeg in de afwerking en hanteerde een te laag tempo om OFB echt in de verdrukking te krijgen. OFB daarentegen kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar ook zij gingen slecht met deze mogelijkheden om.

Smerdiek mag weer 3 punten bij schrijven na een wedstrijd die zeker niet goed was, maar degelijk genoeg voor de winst. Volgende week komt Kwadendamme op bezoek voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen en ook dan is Smerdiek het aan zijn stand verplicht om de drie punten op Sint-Maartensdijk te houden. De uitwedstrijd tegen Kwadendamme werd overtuigend met 0-5 gewonnen, dus mogen de blauwzwarten ook dit maal niet met minder dan de winst tevreden zijn.