Smerdiek stelt drie punten pas in de tweede helft veilig

Afgelopen zaterdag trad Smerdiek aan in en tegen Waarde. Smerdiek bezig aan een goede serie, wist dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. De thuiswedstrijd ging immers met 1-3 verloren. Sinds deze wedstrijd is Smerdiek nog altijd ongeslagen. Externe factoren als wind en een slecht veld maakte het er niet makkelijker op om de drie punten mee naar huis te nemen.

Smerdiek trad logischerwijs aan in de sterkst mogelijke opstelling, zonder Dennis Moerland die herstellende is van een blessure. Ook voor Sander Vroegop kwam deze wedstrijd helaas nog te vroeg. Andreas Vroegop, die vorige week afwezig was vanwege de geboorte van zijn dochter, was er wel weer bij en verving de gehavende Dennis Moerland. Verder kende de basisopstelling geen wijzigingen ten opzichte van de vorige wedstrijd.

In de bespreking werd er gehamerd op een goede openingsfase. De afgelopen twee wedstrijden begon Smerdiek slecht aan de wedstrijd en kwam het beide keren op achterstand. Dat was deze week wel anders. Smerdiek begon gebrand aan de wedstrijd en al snel was het wedstrijdbeeld bepaald. Smerdiek zocht de aanval en Waarde zou zich vooral focussen op counters.

Na een minuut of 5 spelen werd Smerdiek voor de eerste keer echt gevaarlijk. Niels Lindhout bediende Andreas Vroegop met een mooie steekpass in de diepte. Vroegop probeerde de bal voor te geven op de vrij staande Julien Vermeulen, maar de bal werd onreglementair tegengehouden met de hand door een Waarde-verdediger. Echter, oordeelde de scheidsrechter anders en kwam er geen strafschop voor Smerdiek.

Een aantal minuten later kreeg Smerdiek alsnog een strafschop. Levi Lindhout creëerde middels een mooie loopactie een gevaarlijke situatie voor het doel van Waarde. Met nog één verdediger te gaan werd Lindhout op het moment van passeren onderuit gelopen in het zestienmetergebied. Eric van Haaften mocht net zoals in de laatste wedstrijd aanleggen voor de 0-1, maar schoot de bal millimeters naast.

In de tiende minuut was Andreas Vroegop opnieuw gevaarlijk. Na een goede combinatie kwam Vroegop 1 op 1 met de keeper, maar die keerde de inzet van Vroegop knap. In deze fase van de wedstrijd kwam Waarde er niet aan te pas en was het wachten op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Na ongeveer 25 minuten kwam er wederom een kans voor Smerdiek. Een crossbal van Julien Vermeulen stelde Niels Lindhout in staat om een voorzet te geven op Vroegop, die de bal in één keer uit de lucht nam op randje zestien. Helaas voor Vroegop en Smerdiek belandde de bal op de paal.

Waarde kwam na een half uur steeds meer in de wedstrijd en deelde via een aantal counters speldenprikjes uit aan Smerdiek, maar dit leidde niet tot grote kansen waardoor de rust werd bereikt met een brilstand. In de kleedkamer van Smerdiek heerste er in de rust kalmte, omdat het spel tot tevredenheid leidde en er volop kansen gecreëerd werden. De doelpunten zouden volgens de spelers en staf vanzelf volgen.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd. Waarde loerde op counters en Smerdiek zette steeds weer aanvallen op. In de 55e minuut brak Levi Lindhout de ban. De bal werd via goed combinatiespel van de linkerkant naar de rechterkant gebracht, waarna Niels Lindhout de bal hard en laag bij de tweede paal neerlegde waar Levi Lindhout kwam inlopen en het netje kon laten bollen: 0-1.

Na het tegendoelpunt probeerde Waarde wat opportunistischer te gaan voetballen wat het spelbeeld rommelig maakte. Smerdiek voerde echter nog steeds de boventoon. Een nieuwe aanval van Smerdiek leidde tot de 0-2 van Aaron van den Hoek in de 70e minuut. Van den Hoek kwam van links naar binnen en kon één op één met doelman de bal in het doel schieten. In eerste instantie stond de paal nog in de weg, maar in de rebound lukt het hem alsnog de bal over de doellijn te krijgen.

Het verzet van Waarde was gebroken en nog geen twee minuten later zette Andreas Vroegop Julien Vermeulen middels een steekbal door de lucht alleen voor de keeper. Vermeulen stifte de bal op fraaie wijze over de keeper en zorgde met de 0-3 voor de definitieve beslissing.

Na de 0-3 vond Smerdiek het wel mooi geweest en nam wat gas terug, wat tot een rommelige slotfase leidde. Smerdiek kreeg via invaller Kees Hage nog een grote kans op de 0-4, maar Hage schoot de bal vanuit kansrijke positie hoog over. Smet op de wedstrijd was het wegvallen van een Waarde-speler met een serieus ogende knieblessure, waardoor de ploeg met 10 man verder moest aangezien er al 3 keer gewisseld was. Toch waren de slotminuten voor de ploeg uit Waarde. In de laatste minuten kreeg Waarde nog een grote kans op de eretreffer, maar de bal werd vanaf 5 meter voor het Smerdiek-doel overgejaagd.

Wederom veroverde Smerdiek de drie punten, maar dit keer met beter voetbal en een degelijke eerste helft. Al met al kan Smerdiek tevreden zijn over het spel en wedstrijdverloop. Volgende week komt, nummer 2 op de ranglijst, Wemeldinge op Sportpark Haestinge op bezoek. Dit is een zespuntenwedstrijd willen beide ploegen mee blijven doen om het kampioenschap. De uitwedstrijd verliep voor Smerdiek desastreus en werd met 6-3 verloren, terwijl het wellicht de beste eerste helft van het seizoen speelde, maar het in de tweede helft een totale black-out had. Wemeldinge won afgelopen zaterdag van titelkandidaat ZSC’62, dus ook komende zaterdag wacht Smerdiek een zware wedstrijd.