Steenbergen JO7-2– Smerdiek JO7-1 (zaterdag 26-05-2018)

Om 9:45 uur trapte de JO7-1 af tegen de JO7-2 van Steenbergen, terwijl op het aangrenzende veld dezelfde wedstrijd werd gespeeld met andere nummers (Steenbergen JO7-1 tegen Smerdiek JO7-2). Deze editie Blauw-Wit tegen Blauw-Zwart werd nooit echt spannend. Vanaf de eerste minuut tot de laatste domineerde Smerdiek. Na de openingsminuten waarin Ferry en Daan halve kansen helaas niet wisten te verzilveren, opende Deylano het doelpuntenbal door uit een lastige hoek de 0-1 binnen te werken. Smerdiek legde Steenbergen volledig de wil op, maar toch duurde het even voordat het scoringstempo echt opliep. Ferry en Deylano misten enkele kansen. Met buitenkant voet tikte Ferry zijn eerste van de wedstrijd binnen. De meegereisde supporters kregen op de finaledag van de Champions League een mooi voorgerecht aangeboden. Via een wonderlijke kluts scoorde Quinten de derde van de wedstrijd voor Smerdiek.
In de spaarzame momenten waarin Steenbergen gevaarlijk leek te worden, zorgden Quinten en laatste man Rens voor de poortbewaking. Niet te zeggen dat zij geen werk hadden vandaag, maar het grootste deel van deze treffer had ook op één helft gespeeld kunnen worden. Julian schoot na de treffer van Quinten helaas net naast.
Kort hierna tikte Deylano zijn tweede van de wedstrijd binnen en bracht de stand op 0-4. Vervolgens was er een verwoestend schot van Rens’ voet dat helaas net de goal miste. Toen was het ‘Ferry-time’. Onze onvolprezen goalgetter legde er binnen enkele minuten eventjes netjes drie-op-een-rij binnen. Het was Quinten die met zijn tweede treffer van de wedstrijd de ruststand op 0-8 bepaalde. Onder een zonovergoten hemel gingen de spelers aan de zongekleurde limonade.
Wie nog geld had gezet op een tegenoffensief door Steenbergen in de tweede helft kwam helaas voor zijn/haar inleg bedrogen uit. De Blauw-Zwarte doelpuntenregen kletterde vrolijk voort op het Brabantse kunstgras.
Binck zorgde voor 0-13 en via een voorzet van Julian tikte Ferry de 0-14 binnen. Vervolgens keurde de in officieel tenue geklede scheids nog een doelpunt van Ferry af. Het was voor Steenbergen echter maar een kort uitstel van verdere executie. Quinten schreef een zuivere hattrick achter zijn naam door de 0-15 binnen te tikken. Ferry was echter gebrand op nog meer. Met of zonder armbrace, er moet gescoord worden! Onze spits werkte de 0-16, 0-17 en 0-18 binnen. Het was Daan die de slotstand van deze Blauw-Zwarte workshop bepaalde op 0-20.

Donderdag aanstaande hopen onze kleine vrienden ook de laatste wedstrijd tegen WHS op Stallandse bodem te winnen natuurlijk. Komt dat zien!