Teamdag Smerdiek/SPS VR2

Afgelopen weekend heeft Smerdiek/SPS VR2 een teamdag geoganiseerd. Hierbij een verslag + foto's.
 
Om 10:15 uur waren alle speelsters verzameld op de carpoolplaats bij de stoplichten aan de Oesterdam. Van hieruit met twee 9 personenbusjes afgereisd naar Lage Zwaluwe om daar te oefenen tegen Zwaluwe VR1. Ook Zwaluwe VR1 komt uit in de 4e klas en bezet hier de 2e plaats, met 1 punt achterstand op de koploper en met een wedstrijd minder gespeeld. Net als wij is Zwaluwe een team die het van het voetballen moet hebben, waardoor het op voorhand een interessante wedstrijd beloofde te worden. Vanaf het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd en dit resulteerde in weinig doelpogingen voor beide kanten. Ook was te zien dat het voor beide teams pas de eerste wedstrijd was in 2018, waarbij wij ook even moesten wennen aan het spelen op kunstgras. Met vlagen werd door beide kanten van achteruit goed opgebouwd met direct spel, wat mooi was om te zien. In de 18e minuut kwam Zwaluwe op voorsprong na onderschepping van een pass even voor ons strafschopgebied. De onderschepte bal werd direct ingespeeld op de spits die hiermee vrij voor het doel werd gezet en zij gaf met een hard schot het nakijken. Het bleef bij de eerste helft bij deze ene treffer.
 
De tweede helft waren drie verse krachten ingebracht en de opstelling aangepast om bepaalde speelsters eens op andere posities te proberen. Na zes minuten kwamen we op gelijke hoogte door een goed opgezette aanval, waarbij we bij de afronding wat geluk hadden doordat de keepster de bal losliet. Dit was een appeltje eitje voor Wendy om de keepster te omspelen en van dichtbij binnen te tikken. Uit een hoekschop kwam Zwaluwe weer op voorsprong, waarbij de bal bij de eerste paal knap werd ingekopt en wij enigszins niet goed stonden op te letten. Elles bracht de wedstrijd weer in evenwicht door uit een voorzet van Wendy de bal bij de tweede paal binnen te tikken. Dit werd de einduitslag waarbij kon worden geconcludeerd dat het voor beiden een zeer nuttige oefenpartij was en voor herhaling vatbaar is.
 
Nadat iedereen was gedouchte, haar geföhnd en opgemaakt werd doorgereden naar Recreatieparadijs de Belhamel op zo'n 4 minuten afstand, waar we werden ontvangen met een drankje. Nadat groepjes waren ingedeeld van vier personen kon worden begonnen met Oud Hollandse spelen, zoals sjoelen, slingerbak, spiegelspel, etc. Het was de bedoeling om per groep zoveel mogelijk punten bij elkaar te krijgen en de winnaars werden beloond met een snoepzak. Het actief bezig zijn werd onderbroken met een zeer gezellige gourmet met meer dan voldoende voor iedereen. Het was tijdens het eten dan ook vrij stil, wat inhield dat iedereen aan het genieten was. De maaltijd werd beëindigd met een heerlijk soft-ijsje, waarna de avond werd afgesloten met een uurtje bowlen.Hier vlogen de kegels ons rond de oren met heel veel spares, maar met nog meer strikes. Binnen elk team werd onderling hard gestreden om zich tot de beste te kronen. Na het nuttigen van een laatste drankje was het tijd om weer huiswaarts te keren.
 
Het was weer een zeer geslaagde dag en iedereen heeft dan ook met volle teugen genoten van de saamhorigheid en gezelligheid.
 
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC