Trainingskamp Smerdiek 1

Het eerste elftal van S.v. Smerdiek is op 17 januari vertrokken naar Benidorm voor een trainingskamp op Spaanse bodem. Hierbij het reisverslag van Smerdiek 1:

Dag 1: Vrijdag 17 januari 2020

Rond een uur of half 4 vertrok de bus richting Schiphol, om vervolgens rond 7 uur richting Alicante te vliegen. Op Schiphol verliep niet alles volgens plan. Een aantal spelers/stafleden kon niet inchecken, wat tot de nodige frustraties leidde. Gelukkig kwam het goed en konden we alsnog met z’n allen het vliegtuig in.
Aangekomen in Alicante gingen we met de bus richting het Dynastic Hotel in Benidorm. Allereerst werd door een aantal spelers/stafleden het trainingscomplex bezocht, om vervolgens gezamenlijk in het hotel te lunchen. Rond een uur of 3 in de middag (onder het genot van het Spaanse zonnetje) begon de eerste trainingssessie van het trainingskamp. De eerste trainingssessie vond op het strand plaats. Na wat core stability -en loopoefeningen, was het tijd voor wat vermaak in de vorm van voetvolley (zie foto). Na deze intensieve, maar voldane training gingen we weer naar het hotel om onszelf wat op te frissen, om vervolgens naar de Gallowgate bar te gaan. Hier werden een aantal héérlijke halve liters weggetikt voor een schappelijk prijsje. Helaas tufte het gokautomaat wat minder voor Dennis en Niels, maar dat namen we voor lief. Na het bezoek aan de Gallowgate bar was het tijd voor het avondeten in hotel Dynastic, en werd een deel van de spelersgroep en technische staf verrast met een spetterende ‘Exotic snake show’. Het andere deel van de selectie ging de boulevard van Benidorm verkennen, om vervolgens gezamenlijk (met een geweldige dans) bij de bar in het hotel af te sluiten.

Dag 2: zaterdag 18 januari 2020

De dag begon met een stevig ontbijtje met de benodigde calorieën. Dit was nodig, want de selectie moest een aardig stukje wandelen langs de boulevard van Benidorm. Na de wandeling was het tijd voor wat ontspanning, aangezien er ‘s middags gevoetbald moest worden tegen Swift Boys Rotterdam 1. Rond een uur of 2 vertrok de bus richting het stadion genaamd ‘Villajoyosa’, waar dit vriendschappelijke duel werd gespeeld. De afspraak was om 13:45 te vertrekken, maar een aantal mensen waren helaas te laat. Gelukkig zag Dennis dit een keer door de vingers (al is dat moeilijk). Tevergeefs wist Smerdiek het oefenduel met 2-1 te winnen door doelpunten van Reinier en Sander, waardoor de formatie van Marc de Weerd nog steeds ongeslagen is in Europa. Een extra pluspunt van de dag was dat capitano Jerrold Laurman zijn rentree maakte. Na dit oefenduel vond de buschauffeur het nodig om nog een boom te schampen, wat tot de nodige angsten leidde bij een aantal spelers. Aangekomen in het hotel was het tijd voor een versnapering, om vervolgens een stevige bodem te leggen bij de plaatselijke KFC. Na het nuttigen van een aantal heerlijke kippetjes was het tijd voor een versnapering bij ‘Moby Dick’, waar we gezamenlijk naar Feyenoord hebben gekeken. De rest van de avond ging de selectie vrijuit, wat de volgende dag tot de benodigde gesprekken leidde.

Ps: Wij willen het bestuur van SV Smerdiek bedanken voor het vrijgemaakte geldbedrag👍🏻

Dag 3: zondag 19 januari 2020

Na een korte nacht zat iedereen alweer vroeg aan het ontbijt, om vervolgens een wandeling over de boulevard te maken. Tijdens het ontbijt en de wandeling was er genoeg gespreksstof aanwezig, wat tot de nodige hilariteit leidde. De wandeling werd kort onderbroken voor een bakje koffie aan de eerdergenoemde boulevard van Benidorm. Hoofdsponsor Ruud Cogels was niet benauwd, en tikte rond een uur of half 11 twee shotjes achterover. Na de lunch sloegen de weeromstandigheden om en besloten we de trainingssessie over te slaan. In de middag had iedere speler een gesprek met de trainer en aanvoerder, om vervolgens naar de Gallowgate bar te gaan om de wedstrijd Liverpool – Manchester United te bekijken. De benodigde halve liters gingen weer soepel naar binnen, in tegenstelling tot de gokkast. Deze vergat te tuffen, wat tot de nodige frustraties leidde bij twee eerdergenoemde spelers. Na het avondeten sloot de selectie de avond af met een drankje en spelletje aan de bar, en was iedereen op tijd toe aan zijn bedje.