Verslag SMD JO7 – METO JO7

Zaterdag 4 november 2017

Na de nederlaag van vorige week tegen Roosendaal was de vraag of Smerdiek vandaag veerkracht zou tonen. Die vraag zou snel na de aftrap beantwoord worden. Voor het eerst sinds enkele weken weer eens een thuiswedstrijd voor de JO7 in Blauw-Zwart.

Slechts luttele seconden na de aftrap scoorde Eky de openingstreffer. RKVV Meto, spelend in de driekleur Rood-Wit-Blauw, speelde een moeilijke wedstrijd. Smerdiek zette vanaf het begin zware druk en liet slechts bij korte vlagen de teugels heel even vieren. Ferry schoot kort na de openingstreffer op de lat en vervolgens toch de 2-0.
Eky tikte eenvoudig 3-0 binnen en vervolgens was het Jamie die de 4-0 maakte.
De Blauw-Zwarte formatie speelde feitelijk de gehele eerste helft op de helft van de tegenstander. Nadat Ferry de 5-0 maakte, was het Jerrico die de 6-0 op zijn naam schreef. Quinten scoorde de zevende goal voor Smerdiek en het was vervolgens weer aan Ferry om de score op 8-0 te brengen. Tijdens een rommelige fase voor het doel van Meto werd het 9-0. Helaas was het onduidelijk wie dit doelpunt maakte, maar het was door aandringen van onder meer Quinten, Kim, Noah en Ruben dat de bal uiteindelijk in het net belande. Het tiende doelpunt kwam van Rens’ voet.
Zoals eerder gezegd, zette Smerdiek van de eerste tot de laatste minuut zware druk op Meto. In de voorhoede hielpen onder meer Noah, Ruben en Jerrico ervoor dat Meto niet tot opbouw kon geraken. Ook Jamie, Deylano en Quinten drongen constant aan op balbezit en maakten het moeilijk voor Meto. Vlotjes scoorde Eky 11-0, Kim 12-0, Kim 13-0, Eky 14-0 en Kim 15-0. Toen was het weer even de beurt aan Ferry om de 16-0 binnen te tikken. Vervolgens scoorde Kim helaas net niet en was het daarna Eky die een kans miste. Rens maakte de 17-0 en Eky 18-0.  Via een assist van Eky scoorde Ferry 19-0 voor Smerdiek en gingen de spelers aan de limonade.

De tweede helft was een iets fletsere kopie van de eerste helft. In het begin vond Smerdiek wederom eenvoudig het doel. Ferry tekende voor 20-0, Kim 21-0 en Rens vervolgens voor 22-0 alsook 23-0. Nadat Kim 24-0 op haar naam schreef, was het Quinten die de 25e scoorde voor Smerdiek. Via de binnenkant van de paal scoorde Rens de 26-0. Toen temperde het scoringstempo van Blauw-Zwart even een beetje. Meto wist zelfs een paar keer op de helft van Smerdiek te geraken. Tot een serieuze doelpoging kwam het evenwel niet. Rens schoot nog een keer een bal op de paal, Kim miste een paar keer nipt en ook Eky wist bij een paar kansen helaas net niet het net te vinden. Ferry doorbrak vervolgens de ‘scorings-stilte’…en hoe. De goalgetter scoorde niet alleen 27-0, maar legde ook doelpunt 28,29,30 én 31 binnen. Door sterk aandringen scoorde Deylano 32-0 voor Smerdiek. Quinten sloot uiteindelijk de doelpuntenregen af en bepaalde de eindstand op 33-0 voor de thuisploeg. Eindstand Smerdiek JO7 – Meto JO7 33-0.