Vertrouwenscontactpersoon

Helaas is het nog te vaak in het nieuws dat er zaken niet goed gaan binnen sportverenigingen. Het bestuur heeft op dit moment geen concrete aanleiding of aanwijzingen dat er binnen SV Smerdiek zaken niet goed zouden gaan. Aan de andere kant wil dat niet zeggen dat er niets aan de hand is en willen wij dit graag voorkomen dat er zaken plaatsvinden die niet deugen. 

Het bestuur heeft om die redenen besloten om een vertrouwenscontactpersoon aan te stellen. De vertrouwenscontactpersoon (hierna VCP) is binnen de vereniging het eerste aanspreekpunt voor een ieder die opmerkingen of vragen heeft m.b.t. seksuele intimidatie of andere grensoverschrijdend gedrag (agressie, pesten, discriminatie, e.d.) naast doping, matchfixing en wellicht fraude, of over een concreet incident een gesprek wil met de vereniging. 

De VCP is aanspreekbaar voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers en bestuur. S.v. Smerdiek zal hierbij het protocol volgen zoals vastgesteld door NOC*NSF. Dit protocol is hieronder als bijlage opgenomen. En is hier te downloaden: Protocol Sociaal Veilige Sportomgeving tbv Seksuele Intimidatie.pdf

Jan Oudesluijs zal de rol van vertrouwenscontactpersoon op zich nemen. Je kunt met hem contact opnemen via het volgende e-mail adres: VCP mail adres (klik op de link).
Of telefonisch op: 06 507 49 417.