Victoria’09 JO9-2 – Smerdiek JO9-1

Na een laatste wedstrijd eerder deze week, waarbij de spelers nog even het veld moesten verlaten omwille van een hagelbui, ging nu de competitie weer van start. Victoria, gehuld in clubkleuren die deden denken aan een zekere Catalaanse club, begon sterk aan hun thuisduel. Al in de openingsminuten schoot de thuisploeg maar net naast de goal.

Smerdiek kreeg vervolgens ook een mooie kans die Ferry net niet wist te verzilveren, maar de openingstreffer was voor de thuisploeg (1-0). Smerdiek speelde met Ferry en Rens achterin, Max als middenvelder en de voorhoede bestond uit Deylano|Ruben|Noah. Hugo was vandaag onze keeper. Victoria speelde in de eerste helft vol gas en het duurde ook niet lang voordat de thuisploeg de voorsprong kon uitbreiden naar 2-0. Toch kreeg Smerdiek ook kansen. Nadat Ferry eerst nog hard voorlangs schoot, bracht hij kort hierna de achterstand voor Smerdiek terug tot 2-1. Toen was Smerdiek duidelijk even de bovenliggende partij. De paal voorkwam tot tweemaal toe al in deze fase dat eerst een schot van Ferry niet goed was voor de gelijkmaker en slechts luttele seconden later trof een goed schot van Deylano hetzelfde lot. Natuurlijk, als je ze zelf niet scoort, scoort de tegenstander, leert een eenvoudige voetbalwet. Victoria maakte de 3-1.

Blauw-Zwart was echter nog niet verslagen. Een mooie treffer van onze laatste man Rens bracht de achterstand terug tot 3-2. Een verwoestend schot van Ferry van slechts enkele meter over de middellijn bracht de stand op 3-3! Even dacht de neutrale supporter dat Smerdiek wellicht de regie zou overnemen. Het bleek ijdele hoop. In korte tijd nam Victoria weer afstand van Smerdiek (4-3 | 5-3). Op slag van rust volgde nog een bal van Noah op de paal.

Kort na de rust was de paal wederom de boosdoener. Deze keer verhinderde hij dat een treffer van Deylano de achterstand zou verkleinen. Nadat eerst nog een schot van Ferry hard voorlangs de goal van Victoria scheerde, was de thuisploeg kort hierna wél trefzeker (6-3).

Toen was het de beurt aan Ferry om een mooie treffer achter zijn naam te zetten. De scheids keurde het doelpunt af….er zou inmiddels 2-3 seconden verstreken zijn voor ‘een kleine time out’. Zeer pijnlijk en moeilijk te verteren voor Smerdiek. Mooi te zien dat toen de wedstrijd werd voortgezet vanaf exact dezelfde plaats (dat moet de scheids dan wél worden gegeven), Ferry alsnog scoorde en de 6-4 maakte. In de slotminuten maakte Rens de 6-5 en werd alles op alles gezet om nog een punt mee naar Smerdiek te nemen. Het mocht helaas niet zo zijn. Hard gewerkt en een gelijkspel was loon naar werken geweest. Maar zoals de Engelsen zeggen: you win some, you lose some. Dit was niet onze dag voor een overwinning blijkbaar, Victoria kraaide victorie.

Eindstand: 6-5