Voorbeschouwing Dubbeldam 1 – Smerdiek 1

Komend weekend neemt het avontuur van Smerdiek 1 in de derde klasse ten aanvang, want de competitie van het seizoen 2018/2019 gaat van start. De tegenstander te Dordrecht is het onbekende Dubbeldam 1.

Door de overwinning in de nacompetitie tegen Duiveland mag Smerdiek zich weer derdeklasser noemen. Na de twee voorgaande promoties (in 2010 en 2014) bleef het verblijf op een hoger niveau tot één seizoen beperkt. De doelstelling dit seizoen is om nu wel handhaving te bereiken.

Dit zal geen eenvoudige klus worden. Het verleden leert dit, maar ook de competitiepoule is op het eerste gezicht zwaar te noemen. Naast twee degradanten uit de tweede klasse, eindigden vele ploegen vorig seizoen in het linkerrijtje van de derde klasse. Bovendien zijn er diverse teams uit Zuid-Holland, waarvan het niveau geheel onbekend is. Smerdiek moet zodoende het competitieseizoen onbevangen in gaan.

Zaterdag wacht de eerste klus in Dordrecht, want daar ontmoet Smerdiek Dubbeldam. En dat is zo’n totaal onbekende tegenstander, want er bestaat er geen enkel verleden tussen beide opponenten.

Dubbeldam is ook een promovendus. De wit-zwarten werden kampioen in de vierde klasse C, door ploegen als ONI, GSC/ODS en The Gunners achter zich te houden. Net als Smerdiek is Dubbeldam het seizoen begonnen met wisselende resultaten. In de beker werd er verloren van De Zwerver (0-3) en GSC/ODS (4-2). Maar winst was er tegen de amateurs van FC Dordrecht (2-0). Op basis van dit alles liggen er zaterdag zeker kansen voor Smerdiek.

Zoals gezegd verliep ook de voorbereiding van Smerdiek zeker niet vlekkeloos. Slechts twee wedstrijden werden er gewonnen, te weten tegen Stellendam en FC Bergen. In de bekerpoule eindigden de blauw-zwarten op de derde plek, terwijl vierdeklasser SPS als poulewinnaar de tweede ronde bereikte. Afgelopen weekend vielen de puzzelstukjes gelukkig wel op zijn plaats, gezien de ruimte 0-6 overwinning op FC Bergen, zodat er deze week toch met enig vertrouwen naar de competitie kan worden toegewerkt.