Voorbeschouwing Hoedekenskerke/Kwadendamme 1 – Smerdiek 1

Zaterdag 21 september gaat de competitie van start. Smerdiek 1 mag het in Hoedekenskerke gaan opnemen tegen de combi Hoedekenskerke/Kwadendamme 1.

De voorbereiding verliep niet helemaal soepel bij de blauw-zwarten. Vooral tijdens de bekerwedstrijden waren de blauw-zwarten wisselvallig. Tegen Lepelstraatse Boys was Smerdiek oppermachtig. Maar na de rust vielen ze ver terug, met een 2-2 gelijkspel tot gevolg. Midweeks bij Steenbergen werd Smerdiek overklast met 8-1.

Afgelopen weekend toonde Smerdiek opnieuw twee gezichten. Voor rust was Kogelvangers oppermachtig, maar na de thee kwam Smerdiek op wilskracht terug in de wedstrijd. De 2-5 nederlaag was zodoende enigszins geflatteerd te noemen.

De wisselvalligheid valt deels te verklaren doordat men nog nauwelijks in dezelfde samenstelling kon spelen. Dit vooral door toedoen van blessures en vakanties. Vooral aanvalsleider Dennis Moerland blijft lasthouden van zijn vorig seizoen opgelopen enkelblessure. Bovendien zijn er diverse nieuwkomers (bijvoorbeeld Levi Potappel en Reinier Flikweert vanuit de JO19, Robin Capelle en Thijs van Zanten van Vosmeer) en een aantal spelers (Colin Uijl en Corné Hage) die zijn doorgestroomd vanuit het tweede elftal, wat enige gewenning vergt.

De nieuwe trainer Marc de Weerd heeft ook een aantal aanpassingen gedaan qua posities in het elftal, met als doel op te gaan bouwen i.p.v. veelvuldig de lange bal te hanteren. Tijdens de Eendrachtcup, waarin Smerdiek drie van de vier wedstrijden won, en afgelopen zaterdag in de tweede helft heeft het team aangetoond dat de potentie er zeker is.

De tegenstander van zaterdag was in de voorbereiding ook één van de tegenstanders. De oefenwedstrijd in augustus eindigde in 1-1. Maar aangezien beide teams zeker niet compleet stonden en nog maar net in de opstartfase zaten, kan op basis van deze wedstrijd geen conclusies worden getrokken.

De trainer van Hoedekenskerke/Kwadendamme is geen onbekende. Het betreft Rini Verwest, die enige jaren geleden bij Smerdiek de A-jeugd en het tweede elftal heeft gecoacht.

Vorig seizoen eindigden de Zuid-Bevelanders op een knappe tweede plaats in de vierde klasse A. Maar in de nacompetitie werd het door FC Dauwendaele uitgeschakeld voor promotie.

Tijdens de zomerstop zijn de wit-zwarten een aantal dragende spelers kwijtgeraakt, zodat het afwachten is hoe sterk het team dit seizoen zal zijn.  In de bekercampagne pakte het (net als Smerdiek) één punt.

In het verleden was Smerdiek slechts twee keer eerder te gast in Hoedekenskerke, dat toen nog niet was samengegaan met Kwadendamme.

15-2-1997 1–4 Niels Hage 2x, Gert-Jan van Ham, Jordy Hage Hoedekenskerke
14-9-2002 2–2 Niels Hage, Elmar v.d. Griek Hoedekenskerke