voorbeschouwing smerdiek 1 – apollo’69 1

Zaterdag jl. vangt de tweede periode aan met de negende speelronde van de competitie. In de strijd om een hoge klassering en de tweede periode ontvangt Smerdiek 1 op “Haestinge” een concurrent, te weten Apollo’69 1.

De eerste prijs van het seizoen, periode 1, is reeds vergeven aan SPS. Maar natuurlijk zijn er nog meer prijzen te verdelen dit seizoen. De volgende is periode 2. Omdat SPS al deelname aan de nacompetitie heeft binnengehaald zijn de voornaamste kandidaten hiervoor op basis van de huidige ranglijst Kruiningen, Smerdiek, Apollo’69 en DwO’15.

Smerdiek speelt komend weekend thuis tegen Apollo’69 en de uitslag van deze wedstrijd is zeker van belang voor het verdere verloop van de periode. De winnaar doet natuurlijk goede zaken en de verliezer zet een stap terug. Ook een gelijkspel doet de kansen slinken. Kortom, het gaat zeker ergens over.

Smerdiek en Apollo’69 ontlopen elkaar qua cijfers praktisch nauwelijks. Smerdiek 1 behaalde één winstpunt meer en ook het doelsaldo is bijna gelijk: 20-14 voor Smerdiek en 21-14 voor Apollo. Beide teams zijn dus gewaagd aan elkaar. 

Afgelopen weekend is Smerdiek Apollo’69 wel gepasseerd op de ranglijst. De blauw-zwarten wonnen namelijk met 1-2 van de nummer twee Kruiningen, terwijl Apollo de punten deelde met Waarde (0-0). Smerdiek is zodoende ten koste van de ploeg uit ’s Gravenpolder doorgedrongen tot de top drie.

Smerdiek speelde gedisciplineerd tegen Kruiningen. De ploeg van Marc de Weerd wist Kruiningen dikwijls het voetballen moeilijk te maken en kwam er aanvallend regelmatig gevaarlijk uit. De overwinning had zeker ruimer kunnen zijn dan 1-2. Tot driemaal toe werd namelijk ook het aluminium geraakt. Kortom, Smerdiek boekte een prima en verdiende overwinning.

Apollo’69 moest dus genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel tegen Waarde, de ploeg van onze vorige trainer Bram Kot. Op basis van de kansenverhoudingen hadden de blauw-witten wellicht meer verdiend, maar het vizier stond niet op scherp. De doelpunten bij Apollo moeten vooral komen van Moreno van Aerde, zoon van oud-prof Romeo van Aerde.

Slechts vijf keer eerder kwam Apollo’69 op bezoek in de smalstad voor een competitiewedstrijd. Nooit won Apollo, omdat Smerdiek vier keer zegevierde en één keer de punten werden gedeeld.

18-10-1980 1–1 Rien Vroegop
26-9-1981 2–0 Jaap Moerland, Wim Vroegop Mzn.
27-9-1997 3–2 Remi Potappel 2x, Gert-Jan van Ham
29-4-2017 5–1 Sander Vroegop 2x, Levi Lindhout, Aaron v.d. Hoek, eigen doelpunt
7-10-2017 2–1 Sander Vroegop, Levi Lindhout