Voorbeschouwing Smerdiek 1 – DHV 1

De tweede periode neemt zaterdag ten aanvang. Smerdiek 1 opent deze met een thuiswedstrijd tegen DHV 1. Net als Smerdiek een ploeg die laag in de stand staat gepositioneerd.

Om de kansen op lijfsbehoud voor Smerdiek levend te houden is niet verliezen van DHV eigenlijk wel heel belangrijk. De ploeg uit Zevenbergschenhoek staat namelijk twaalfde en staat in de ranglijst, dus vlak boven Smerdiek. Het gat is weliswaar vijf punten, maar helemaal onmogelijk is het niet om dit te dichten. Bij winst van DHV wordt het verschil acht punten en dan wordt het wel een ander verhaal.

8 SEOLTO 1 7 3 1 3 10 10–12
9 Halsteren 1 8 3 1 4 10 18–13
10 Kogelvangers 1 8 2 3 3 9 12–15
11 ZSC’62 1 8 2 2 4 8 12–20
12 DHV 1 8 2 1 5 7 10–15
13 NOAD’67 1 8 1 1 6 4 11–26
14 Smerdiek 1 8 0 2 6 2 3–20

Minimaal een gelijkspel behalen, maar het liefst natuurlijk winnen, is zodoende de opdracht aan de blauw-zwarten. Bij een Smerdiekse overwinning kan het de laatste positie, de enige die dit seizoen directe degradatie tot gevolg heeft, mogelijk verlaten.

De prestaties van DHV waren de laatste jaren wisselvallig in de derde klasse. Diverse malen behaalde het de nacompetitie voor promotie, maar er waren ook positioneringen in de grijze middenmoot en zelfs daaronder. Vorig seizoen eindigden de rood-witten op plek zeven.

Het team van trainer Edwin Kock heeft dit seizoen moeite om het net te vinden, getuige de slechts elf gescoorde doelpunten. Bij Smerdiek vormt dit vanzelfsprekend een nog groter obstakel. Opvallend is verder dat DHV het seizoen heel goed begonnen is, door overwinningen op DFC en Klundert, toch niet de minste ploegen uit de klasse. Daarna werd er alleen nog een keer gelijkgespeeld tegen De Fendert. Kwaliteit heeft DHV dus zeker wel in huis, maar er is een sterk verval in de ploeg geslopen. Afgelopen zaterdag werd het nog met 0-1 geklopt door Kogelvangers.

Smerdiek wist afgelopen weekend sterkhouder Wieldrecht lange tijd in bedwang te houden. De nummer twee van de ranglijst creëerde wel de nodige kansen, maar deze werden niet verzilverd. Lange tijd stond er een 1-1 stand op het scorebord. Het laatste kwartier moest Smerdiek echt op de tenen lopen en hield dit helaas niet vol. Wieldrecht trok uiteindelijk aan het langste eind door met 1-3 te winnen.

Dat de blauw-zwarten op karakter een topteam als Wieldrecht zo lang op een gelijkspel hebben weten te houden, geeft zeker vertrouwen voor de belangrijke ontmoeting met DHV. Het wordt de eerste keer dat beide opponenten elkaar treffen in competitieverband, dus er is geen overzicht van het verleden beschikbaar.