Voorbeschouwing Smerdiek 1 – Dubbeldam 1

Zaterdag is Smerdiek 1 in speelronde 15 gastheer van Dubbeldam 1. Een ploeg die bivakkeert in de middenmoot.

In het nieuwe jaar heeft Smerdiek twee competitiewedstrijden gespeeld en tweemaal werd er ruim verloren. Uit bij nummer twee Wieldrecht werd Smerdiek afgelopen weekend overklast met een monsterscore: 8-0.

Smerdiek miste een handvol basisspelers en moest een beroep doen op tal van invallers. Geconcludeerd kan worden dat de Smerdiekse selectie momenteel helaas tekort komt om een rol van betekenis te spelen in de derde klasse. Bovendien is het gat tussen het eerste en tweede elftal (hekkensluiter in de vierde klasse reserve) te groot voor dit niveau. Op korte termijn is hier weinig aan te veranderen, maar naar de toekomst toe ligt er op dit vlak een belangrijke uitdaging.

Komend weekend speelt Smerdiek opnieuw tegen een team uit de regio Dordrecht. Nummer zeven Dubbeldam komt dan naar de smalstad. Dubbeldam staat terecht in de middenmoot. Het pakt regelmatig haar punten, maar voor de top komt het tekort. Daarvoor is de ploeg te wisselvallig.

De laatste tijd kent Dubbeldam wel een stroeve periode. Want de laatste overwinning dateert alweer van 1 december. De laatst gespeelde vier wedstrijden gingen verloren of er werd gelijkgespeeld. Afgelopen weekend moest het nog met 2-1 hun meerdere erkennen in NOAD’67. En op 19 januari speelde men met 1-1 gelijk tegen DHV.

Begin dit seizoen verloor Smerdiek met 3-0 van Dubbeldam in de uitwedstrijd. Hopelijk kan Smerdiek zich zaterdag herpakken en naar boven blijven kijken.