voorbeschouwing Smerdiek 1 – DwO’15 1

Zaterdag 26 oktober wordt de competitie hervat met speelronde 5. Smerdiek 1 ontvangt dan op “Haestinge” DwO’15 1.

Na een competitieloos weekend gaat het zaterdag a.s. weer om de punten. Smerdiek oefende afgelopen zaterdag tegen VVC’68 1, gedeeld koploper van de vierde klasse C. Het duel eindigde in 1-1.

Zaterdag a.s. ontvangt Smerdiek dus DwO’15 1, dat in 2015 is ontstaan uit een fusie tussen zaterdagclub SVD uit Driewegen en zondagclub Volharding’32 uit Ovezande. Beide kleine verenigingen besloten tot een fusie een paar jaar nadat de jeugdafdelingen al waren samengegaan. Toen Volharding’32 wilde overstappen naar het zaterdagvoetbal was een volledige fusie een feit. 

SVD en Volharding’32 waren kleine clubs, die steevast in de kelder van het amateurvoetbal bivakkeerden. Maar het samengaan heeft de prestaties in positieve zin beïnvloed. Het eerste seizoen na de fusie eindigde men nog op de tiende plek in de vierde klasse, maar de twee seizoenen daarop op de vierde plek. Afgelopen seizoen betekende dit zelfs nacompetitie voor promotie, waarin men werd uitgeschakeld door FC Dauwendaele 1. 

In het huidige seizoen kan DwO’15 wederom worden gerekend tot één van de ploegen die een gooi zullen doen naar de play-offs. Momenteel bezet het op de ranglijst plaats vijf, met zeven punten uit vier wedstrijden (winst op Waarde en Kruiningen, verlies tegen Hansweertse Boys en gelijkspel tegen Wemeldinge). Kortom, de ploeg van Marvin Paauwe is er zeker één om rekening mee te houden.

Smerdiek is na de 1-2 winst op Rillandia op 12 oktober de naaste achtervolger van koploper SPS geworden. Ondanks de drie punten kan Smerdiek terugkijken op een slappe wedstrijd, waarbij de uitslag zomaar anders had kunnen uitvallen. Bovendien werden de negen punten van Smerdiek allen veroverd tegen ploegen die momenteel op de onderste drie plaatsen staan, waardoor we de hoge klassering van Smerdiek enigszins moeten relativeren.

Bij een goed resultaat blijft Smerdiek meedoen om een toppositie, maar bij verlies kan het zomaar dalen op de ranglijst. De verschillen zijn immers nog klein. Bovendien zou winst op DwO’15 een goede opmaat zijn naar twee derby’s die de komende weken wachten (2 november SPS uit en 9 november Stavenisse thuis).

Smerdiek speelde één keer eerder thuis tegen DwO’15 en verloor toen. Tegen voorganger SVD was er ook één competitie-ontmoeting, die dan weer werd gewonnen.

25-4-1998 5–1 Eric van Haaften 2x, Gert-Jan van Ham 2x, Niels Hage SVD
26-5-2018 3–4 Sander Vroegop, Julien Vermeulen, Dennis Oudesluijs