voorbeschouwing smerdiek 1 – fc de westhoek’20 1

Speelronde twee van de competitie staat komend weekend op het programma.

Smerdiek 1 speelt dan thuis tegen FC de Westhoek’20 1, opnieuw een concurrent voor de prijzen. 

FC de Westhoek’20 1 is een jonge vereniging, met Burgh-Haamstede als thuishaven. FC de Westhoek is in 2016 ontstaan door een fusie van de voetbalclubs DFS en Renesse. Ook de jeugdafdeling van ZSC’62 maakt hiervan onderdeel uit. Sinds de samenvoeging speelt FC de Westhoek in de vierde klasse en steeds eindigde men in de subtop. Vorig seizoen bij het stopzetten van de competitie bezetten zij plaats vier in de vierde klasse A.

Dit seizoen heeft FC de Westhoek de ambitie om opnieuw een gooi te doen naar de prijzen. De selectie werd behoorlijk versterkt met spelers afkomstig van o.a. de amateurs van Sparta, Zeelandia Middelburg en MZC’11. Vooral Delano Westerink, die overkwam van tweedeklasser Sparta, viel in de voorbereiding op door zijn vele doelpunten.

FC de Westhoek startte zaterdag jl. de competitie tegen SKNWK, dat vorig seizoen nog boven hun was geëindigd. FC de Westhoek won uiteindelijk met 4-2. Een goede start van de competitie dus.

Smerdiek 1 daarentegen kan terugkijken op een teleurstellend begin van de competitie. Uit bij Kruiningen werd er met 1-0 verloren, zodat de concurrenten nu al zijn uitgelopen. Want de andere favorieten, zoals Steenbergen, VVC’68, SPS en FC de Westhoek, wonnen wel. In het begin van de wedstrijd was Smerdiek tegen Kruiningen een paar keer gevaarlijk, maar zonder tot scoren te komen. De thuisploeg deed dat vervolgens wel, waarna Smerdiek niet meer bij machte was om de tussenstand te doen omkeren.

Zaterdag a.s. moeten de blauw-zwarten zich dus proberen te herpakken in eigen huis tegen FC de Westhoek.

Tegen de fusieclub FC de Westhoek speelde Smerdiek 1 nooit eerder een competitiewedstrijd. Maar wel tegen DFS, dat nu onderdeel is van de nieuwe vereniging.

9-11-1985 1-2 Addy Stoutjesdijk Hzn. DFS
25-10-1986 1-2 Wim Vroegop Jzn. DFS
14-3-1998 3-0 Gert-Jan van Ham 2x, Remi Potappel DFS
22-1-2005 1-2 Souliman El Bouzzaui DFS
2-5-2015 2-4 Julien Vermeulen, Dennis Moerland DFS