voorbeschouwing Smerdiek 1 – Hansw. Boys 1

Komend weekend speelt Smerdiek 1 dit seizoen voor het eerst in competitieverband een thuiswedstrijd. Hansweertse Boys 1 komt dan op bezoek.

Smerdiek is het afgelopen weekend de competitie gestart met een nederlaag. In Hoedekenskerke was de combi Hoedekenskerke/Kwadendamme 1 met 2-0 te sterk. Vooral offensief wist Smerdiek onvoldoende een vuist te maken. Bovendien moesten de blauw-zwarten een deel van de tweede helft met tien man spelen, wegens een rode kaart van doelman Jerrold Laurman. Laurman is derhalve komend weekend geschorst.

Zaterdag kan Smerdiek dus in eigen huis opnieuw een gooi gaan doen naar de eerste punten, wanneer Hansweertse Boys te gast is.

Hansweertse Boys was altijd actief in het zondagvoetbal, maar zoals wel meer clubs de laatste jaren maakte het in 2014 de overstap naar de zaterdag. In het eerste seizoen in het zaterdagvoetbal pakten de oranjehemden nog een periode, maar daarna werden de prestaties steeds minder. Vorig seizoen is de ploeg, wegens herhaaldelijk spelersgebrek, zelfs uit de competitie gestapt. 

In dit nieuwe seizoen wil Hansweertse Boys een herstart maken. De selectie is aangevuld met jeugdspelers en een aantal spelers van elders. En met oud-speler Tom Koelen is er een nieuwe trainer gevonden.

Er mogen geen wonderen van Hansweertse Boys worden verwacht. In de beker verloor het tweemaal met ruime cijfers en vorige week opende het de competitie met een 0-3 nederlaag tegen Apollo’69.

Omdat Hansweertse Boys nog maar recent is toegetreden tot het zaterdagvoetbal, is er een beperkte historie tussen beide opponenten. Slechts drie keer eerder kwam “Hanswest” op bezoek in de smalstad.

12-3-2016 4–1 Andreas Vroegop, Sander Vroegop, Levi Lindhout, Luc van Riet
24-9-2016 5–1 Sander Vroegop 3x, Marco Wagner, Shane Cogels
30-9-2017 7–3 Sander Vroegop 3x, Dennis Moerland 2x, Niels Lindhout, Shane Cogels