Voorbeschouwing Smerdiek 1 – VVC’68 1

Komend weekend speelt Smerdiek 1 de vierde speelronde van de competitie. Kampioenskandidaat VVC’68 1 is dan te gast op sportpark “Haestinge”. Een pittige tegenstander dus voor Smerdiek.

VVC’68 1 uit Halsteren is één van de favorieten voor de prijzen in de vierde klasse B. Acht jaar geleden speelde VVC’68 zelfs nog één seizoen in de eerste klasse, maar daarna volgden een aantal degradaties.  Sinds 2018 mag VVC’68 zich vierdeklasser noemen. Maar de Halsterenaren willen zo snel mogelijk weer stijgen naar de derde klasse. Om dit te bereiken is de selectie van oefenmeester Marco Ernest deze zomer behoorlijk versterkt met spelers afkomstig van o.a. Bruse Boys, Halsteren en Tholense Boys. 

In de voorbereiding liet VVC’68 al zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden. In de bekercampagne bleef het ongeslagen, na overwinningen op Tholense Boys, Nieuwdorp en FC Bergen, en bereikte eenvoudig de tweede ronde. Ook Smerdiek maakte al kennis met het versterkte VVC’68. In de voorbereiding verloor Smerdiek namelijk een oefenwedstrijd met 4-0.

In de competitie kwam VVC’68 nog maar één keer in actie. Wegens een coronabesmetting in de vereniging werden de afgelopen twee wedstrijden afgelast. In de eerste speelronde won VVC’68 met ruime cijfers (9-3) van Brouwershaven. 

Smerdiek pakte uitgerekend tegen Brouwershaven afgelopen weekend de eerste punten van de competitie. Al in de beginfase van de wedstrijd kwam Smerdiek op achterstand, waardoor het meteen in de achtervolging moest. Door twee goals van Sander van ’t Hof wisten de blauw-zwarten de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken: 2-1.

In het verleden troffen Smerdiek 1 en VVC’68 1 elkaar slechts tweemaal in competitieverband in de smalstad, beide keren in 1988.

16-4-1988 1–0 Noud Hogendoorn
10-12-1988 0–0 n.v.t.