Voorbeschouwing Smerdiek 1 – Waarde 1

Smerdiek 1 speelt aanstaande zaterdag alweer de zesde competitiewedstrijd. Deze week is Waarde 1 te gast op sportpark “Haestinge”. Hierbij een vooruitblik op deze wedstrijd.

Het lijkt erop dat Smerdiek de lijn van vorig seizoen doortrekt: beter zijn dan de tegenstanders, maar veel te gemakkelijk tegendoelpunten incasseren. Op deze manier gingen de blauw-zwarten vorig seizoen meerdere malen de bietenbrug op. En ook afgelopen zaterdag was dit weer het geval. Uit bij Wemeldinge had Smerdiek duidelijk het betere van het spel. Door persoonlijke fouten aan Smerdiekse zijde leidde Wemeldinge echter haast de gehele wedstrijd. Bij rust was hun voorsprong nog bescheiden: 2-1.

Voldoende gelegenheid dus voor Smerdiek om na de thee de wedstrijd naar haar hand te zetten. In de praktijk kwam Smerdiek niet scherp uit de kleedkamer en voor men het wist was de achterstand 5-1! Einde wedstrijd. Opnieuw waren geklungel en persoonlijke fouten de oorzaak. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zwaar geflatteerde en voor Smerdiek een schaamteloze nederlaag van 6-3.

Het gevolg hiervan is dat Smerdiek de aansluiting met de bovenste plaatsen voorlopig is kwijtgeraakt en het zal geen sinecure zijn om dat gat de komende tijd te gaan dichten. Bovendien is meedoen om de eerste periodetitel totaal verkeken. Immers, de koppositie is al acht punten verwijderd.

Om de subtop in het vizier te blijven houden zijn drie punten zaterdag a.s. een must! Waarde komt dan op bezoek en op papier is dit een zwakke tegenstander. Waarde veroverde tot nu toe maar drie punten, door een 3-2 overwinning op hekkensluiter Hansweertse Boys.  En in de vorige jaargang eindigden de geelhemden op de laatste plaats in de vierde klasse B. Maar van overschatting mag een sprake zijn, want vorig seizoen had Smerdiek het twee keer erg lastig tegen het felle Waarde.

Smerdiek is het dus aan haar stand verplicht om zaterdag te winnen. Het wordt daarin gesteund door het verleden. Waarde legde zeven keer eerder een competitiebezoek af in de smalstad. Er waren vijf Smerdiekse overwinningen, één van Waarde en een gelijkspel (vorig seizoen).

De zeven competitieontmoetingen in St. Maartensdijk, met Smerdiekse doelpuntenmakers: 

20/09/1997 2-1  Remi Potappel, Gert-Jan van Ham 
18/09/1999 7-2  Pierre Withagen 3x, Niels Hage 2x, Remi Potappel, Souliman El Bouzzaui 
06/09/2006 5-2  Eric van Haaften 2x, Souliman El Bouzzaui, Jan de Viet Azn., Bart Stoutjesdijk 
09/02/2008 2-0  Bart Stoutjesdijk 2x 
07/03/2009  0-4 
21/11/2009  7-1  Andreas Vroegop 4x, Souliman El Bouzzaui, Daan de Viet, Gert-Jan Snip 
12/09/2015  4-4  Dennis Moerland 3x, Sander Vroegop