Voorbeschouwing Smerdiek 1 – Wieldrecht 1

In speelronde 8 speelt Smerdiek 1 een thuisduel. Op “Haestinge” is Wieldrecht 1 te gast, één van de topploegen in de derde klasse B.

Zaterdag wordt de laatste wedstrijd van periode één afgewerkt. De periodetitel is reeds al opgeëist door koploper Prinsenland. Dat heeft op dit moment vier punten voorsprong op naaste achtervolgers Wieldrecht en Klundert en kan dus niet meer worden achterhaald. De ploeg uit Dinteloord is nu minimaal verzekerd van nacompetitievoetbal.

Wieldrecht heeft de eerste prijs van het seizoen gemist, maar er zijn nog vele andere kansen op promotie. Wieldrecht is nog zeker in de race voor het kampioenschap, want het seizoen duurt nog lang en vier punten zijn zeker niet onoverbrugbaar. Daarbij zijn er nog twee periodetitels te vergeven.

In de wedstrijd van zaterdag tussen Smerdiek en Wieldrecht speelt dat laatste geen rol meer, maar de achterstand in de ranglijst zeker wel. Koploper Prinsenland speelt namelijk tegen Klundert, dat net als Wieldrecht vier punten achterstaat. Aan winst op Smerdiek zit er voor Wieldrecht altijd voordeel gekoppeld. Wint Prinsenland, dan loopt Wieldrecht uit op Klundert. Maar bij winst van Klundert naderen beide teams Prinsenland tot één punt. Bij een gelijkspel neemt Wieldrecht afstand van Klundert en komt het dichterbij Prinsenland. Kortom, er staat dit weekend zeker wat op het spel.

En voor Wieldrecht is promotie zeker een doel, want de afgelopen drie seizoenen bereikten ze steeds de play-offs, maar steeds eindigde men in het zicht van de haven. De ploeg van de nieuwe trainer Ron Tempelaar is erop gebrand om volgend seizoen wel terug te keren naar de 2e klasse, het niveau waaruit het in 2015 degradeerde.

Voor Smerdiek staan de zaken er heel anders voor. Dat moet alle zeilen bijzetten om zich in de derde klasse te handhaven. En vorige week zaterdag deed het in deze strijd zeer slechte zaken door te verliezen van  mededegradatiekandidaat Kogelvangers met 0-2. En dit had de nodige negatieve gevolgen voor de blauw-zwarten. Ten eerste is Kogelvangers uitgelopen naar vier punten voorsprong. En omdat ook hekkensluiter NOAD’67 wist te winnen, zijn de Fluplanders Smerdiek in de rangschikking gepasseerd. Smerdiek is dus nu alleen hekkensluiter.

Wonderen mogen van Smerdiek tegen het sterke Wieldrecht niet worden verwacht. Echter kan Smerdiek onbevangen de wedstrijd ingaan, want de druk ligt immers bij de bezoekers.

Er bestaat geen enkel verleden tussen beide teams, dus dit keer geen blik naar het verleden.