Voorbeschouwing Wieldrecht 1 – Smerdiek 1

Komend weekend wacht Smerdiek 1 een loodzware pot. Het mag dan op bezoek bij Wieldrecht 1, de nummer twee van de ranglijst en nog niet uitgeschakeld voor het kampioenschap.

Dat Smerdiek tegen de Wieldrecht de rol van underdog vervult moge duidelijk zijn. Wieldrecht is namelijk de naaste achtervolger van koploper Prinsenland en Smerdiek is hekkensluiter. Het verschil in veroverde punten is bovendien 23. Smerdiek kan in Dordrecht niets anders doen dan proberen om de schade te beperken en te hopen op een slechte dag van de thuisploeg.

Afgelopen weekend werd er wegens de winterse omstandigheden niet gevoetbald. Dit heeft een aantal geblesseerde Smerdiekse spelers wellicht de tijd gegeven om fit te worden voor aanstaande weekend. Wel zijn de vanzelfsprekend de twee schorsingen blijven staan.

Wieldrecht strijdt al een aantal jaren voor promotie naar de tweede klasse, maar viste steeds nipt achter het net. Ook dit seizoen heeft de ploeg van Ron Tempelaars tot doel om hogerop te komen. Aangezien koploper Prinsenland reeds vijf punten voorsprong heeft, zal de titel lastig worden. Maar de kans dat Wieldrecht de nacompetitie om promotie haalt is groot.

In de heenwedstrijd in november op “Haestinge” wist Smerdiek Wieldrecht, ondanks dat de bezoekers vele kansen misten, lang op een gelijkspel te houden. In de slotfase moesten de blauw-zwarten alsnog zwichten voor de druk, zodat Wieldrecht uiteindelijk won met 1-3.

Nooit eerder ging Smerdiek voor de competitie op bezoek bij Wieldrecht, zodat een overzicht van het verleden niet van toepassing is.